Hlavní obsah

Crump ve Švédsku nebyl na stupních, šampiónem může být až v Praze

Australský plochodrážník Jason Crump se v sobotu poprvé v sezóně nedostal na stupně vítězů v závodě Grand Prix a propásl šanci stát se předčasně mistrem světa. Jím už mohl být v případě vítězství a zaváhání největších soupeřů, takhle bude mít jedinečnou příležitost za dva týdny 26. srpna v Praze na Markétě, kde se uskuteční osmý díl seriálu.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Ilustrační foto

Článek

K dobru má nyní 61 bodů, k mání jich je už jen 75.

Suverén šampionátu, který dosud vedle čtyř vítězství skončil nejhůř dvakrát druhý, se sice i ve švédské Malille probojoval až do finále, v něm ale dvakrát upadl a při druhém startu byl za to diskvalifikován. Z prvního vítězství v kariéře se radoval domácí Andreas Jonsson před Hansem Andersenem z Dánska a Australanem Leighem Adamsem.

"Jsem přešťastný, nemohu to popsat, ale teď už můžu být klidný a jezdit bez tlaku z toho, že jsem ještě nikdy nevyhrál závod," radoval se osmadvacetiletý Jonsson, jehož maximem v GP dosud byla tři druhá a jedno třetí místo.

Crumpovi největší pronásledovatelé Greg Hancock z USA a Nicki Pedersen z Dánska vypadli v semifinále.

Výsledky:
1. Jonsson (Švéd.) 25, 2. Andersen (Dán.) 20, 3. Adams 18, 4. Crump (oba Austr.) 16, 5. Hancock (USA) 12, 6. N. Pedersen (Dán.) 11, 7. Hampel (Pol.) 10, 8. Nicholls (Brit.) 8. B. Pedersen 8, 9. Iversen (oba Dán.) 6, 10. Gollob (Pol.) 4.
Pořadí MS (po 7 z 10 závodů): 1. Crump 156, 2. Hancock 95, 3. N. Pedersen 85, 4. Jonsson 84, 5. Adams 80, 6. Nicholls 67.

Reklama