Hlavní obsah

Brno - Dukla 0:0Zbrojovka po bezbrankové remíze zůstala předposlední

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno remizovali ve 12. kole první ligy s Duklou Praha 0:0 a v tabulce zůstali na předposledním místě. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka doplatili na špatnou koncovku. Nejvíce šancí neproměnil Michal Škoda, jehož střelu ve 41. minutě vytlačil brankář Filip Rada na tyč.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Francis Koné z Brna, Mario Holek z Dukly a Michal Škoda z Brna

Článek
Fotogalerie

Brňané vsadili na aktivní a jednoduchou hru, když po získání míče jej bez dlouhého vymýšlení nakopávali do útoku. Po dvaceti minutách začala přinášet tato taktika i šance. V rychlém sledu za sebou domácí kanonýr Škoda zahodil tři příležitosti - všechny jeho pokusy dokázal brankář Rada vyškrábnout na roh.

Dukla se snažila po zisku míče o rychlé protiútoky, většinu z nich táhla po levé straně, akcím ale chybělo přesné zakončení. Brňané postupně získali územní převahu, ze které Škoda spálil další gólové možnosti. Ve 41. minutě se po akci Koného a Pilíka s Kratochvílem ocitl zcela sám před Radou, který jeho střelu placírkou do volné části branky vyrazil přes tyčku do pole.

Po změně stran Zbrojovka přešla od dlouhých nákopů více ke kombinačnímu fotbalu, ale její akce narážely na pozornou obranu Dukly, která na rozdíl od prvního poločasu častěji vyrážela do rychlých protiútoků. Největší šanci měl ve 49. minutě Holenda, když unikl domácím zadákům a jeho cestu k brance stíhající Pavlík zastavil čistým skluzem.

Na druhé straně v 74. minutě střílel po Škodově centru z levé strany Koného. V závěrečných dvaceti minutách několikrát zahrozila neúspěšně i Dukla. Zbrojovka tak zůstala předposlední a pokud by Jihlava v neděli vyhrála v Mladé Boleslavi, odsunula by Brno na poslední příčku.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Zbrojovka Brno - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Arnošt. ŽK: Kratochvíl - Miloševič, Podaný. Diváci: 3012.
Brno: Melichárek - Gomes, Pavlík, Kijanskas, Vraštil - Juhar (22. Pilík), Kratochvíl, Polák, Lutonský (77. Fortes) - Koné, Škoda. Trenér: Pivarník.
Dukla: Rada - Kušnír (46. Bezpalec), Holek, Jiránek, Podaný - Miloševič, Bílovský, Mustedanagič (59. Duranovič) - Brandner (79. Koreš), Holenda, Schranz. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: