Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 1:0Hanáci natáhli sérii bez porážky na devět zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Houska 1 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouc porazili ve 12. kole první ligy 1:0 Teplice a natáhli sérii bez porážky na devět zápasů za sebou. O výhře domácích rozhodl v závěru David Houska a nováčkovi z Hané tak v tabulce patří druhá příčka o dva body před Libercem a o tři před Slavií, obhájce titulu má však k dobru nedělní duel se Slováckem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Střelec vítězného gólu Olomouce David Houska (vpravo).

Článek

Jako první zahrozily Teplice, když už ve třetí minutě prověřil pozornost brankáře Buchty ranou z dvaceti metrů Kučera. Po dvanácti minutách mohli otevřít skóre domácí, protože stoper Šušnjar se nedohodl s brankářem Divišem a k zakončení se dostal Zahradníček, který ale prázdnou branku těsně minul.

Druhý poločas začal opatrně, ale Sigma pomalu stupňovala tlak, ke kterému přispěl především střídající záložník Hála. Do šance se poté dostal Chorý, jenže přehodil gólmana Diviše i branku. Olomouc se dočkala v 77. minutě, kdy povedenou akci Jemelky s Plškem zakončil střelou pod břevno Houska.

O pět minut později mohl přidat pojistku Kalvach, ale míč poskakující ve vápně napálil těsně vedle. Teplice se na závěrečný nápor nezmohly a potvrdily, že se na hřištích soupeřů trápí. V probíhající sezoně Severočeši venku ještě nevyhráli, když v šesti zápasech získali pouhé dva body.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Sigma Olomouc - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 77. Houska. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Černý. Bez karet. Diváci: 3238.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (79. Moulis), Houska, Plšek (90.+1 Obročník), Kalvach, Falta (64. Hála) - Chorý. Trenér: Jílek.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Fillo, Král (82. Červenka), Kučera, Soungole (88. Haljeta), Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: