Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 0:3Sešívaní nezaváhali a na Plzeň ztrácejí 11 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Souček 0 : 1
31. Škoda (penalta) 0 : 2
46. Van Buren 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie ve 12. ligovém kole zvítězili na hřišti Slovácka 3:0 a připsali si druhou venkovní výhru v sezóně nejvyšší soutěže. Pražané se v tabulce vrátili na druhé místo s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Plzeň, s níž se utkají za týden. Branky úřadujícího mistra vstřelili Tomáš Souček, Milan Škoda z penalty a Mick van Buren. Slovácko už devět kol za sebou nevyhrálo a jeho nový kouč Michal Kordula se ani v šestém zápase nedočkal premiérové výhry.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slavie se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Slavia si od úvodních minut získala útočnou hrou územní převahu. Škodu doplňoval na hrotu útoku Hušbauer, který se často pokoušel o zakončení. Slovácko se pokoušelo o rychlé protiútoky, které ale končily před hranicí pokutového území.

Tlak vynesl Slavii i vedoucí branku. Ve 13. minutě zůstal po nezaviněné srážce ležet na trávníku zraněný stoper Hofmann. Sešívaní v akci pokračovali, domácí ztratili koncentraci, Dannyho střelu brankář Daněk jen vyrazil před Součka, který bez problémů poslal míč do odkryté části. Slovácko více otevřelo hru, jedinou šanci o vyrovnání v prvním poločase měl ve 27. minutě po Rezkově centru z levé strany Zajíc. Jeho hlavička ale mířila přímo do náruče brankáře Laštůvky.

Naopak Slavia měla hru pod kontrolou, po půlhodině hry zahrál obránce Reinberk rukou a z penalty přidal Škoda druhou branku. Těsně před přestávkou Daněk vyrazil Hušbauerovu střelu pouze před Dannyho, jehož hlavička skončila na tyči domácí branky.

Za pouhých třicet sekund v úvodu druhého poločasu přidala Slavia třetí gól, který brankář Daněk nezachytil centr z pravé strany a míč poslal skluzem míč do sítě Van Buren. Po získání náskoku se hosté zatáhli do defenzívy, přenechali iniciativu soupeři a spoléhali jen na rychlé protiútoky. Dvakrát zachránil domácí brankář Daněk, který chytl sólové útoky Sýkory a Van Burena. Slovácko z územní převahy nic nevytěžilo a už posedmé v této sezóně vyšlo gólově naprázdno.

Fotbalová liga - 12. kolo:
1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky: 13. Souček, 31. Škoda z pen., 46. Van Buren. Rozhodčí: Julínek - Kříž, Kubr. ŽK: Šimko - Sobol, Hromada. Diváci: 4365.
Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Daníček - Navrátil, Havlík (81. Sadílek), Machalík (70. Hellebrand), Rezek (53. Petr) - Zajíc. Trenér: Kordula.
Slavia: Laštůvka - Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol - Souček, Hromada - Van Buren (85. Necid), Hušbauer (46. Sýkora), Danny (66. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: