Hlavní obsah

Sparta - Baník 3:2Až v přesilovce odvrátila Sparta další ostudu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šural (penalta) 1 : 0
35. Baroš 1 : 1
52. Zahustel 2 : 1
55. De Azevedo 2 : 2
80. Štetina 3 : 2
Záznam online reportáže

Až pětadvacetiminutová přesilovka pomohla Spartě, aby se alespoň výsledkem omluvila za středeční pohárovou blamáž s Baníkem. Nebýt početní převahy a trefy Štetiny, dost možná by se ostuda znovu opakovala. Ostrava totiž v ligové partii dvakrát vyrovnala, Stramaccioniho svěřence hodně trápila a teprve v deseti padla. Však si také Letná hluboce oddechla,že se alespoň na druhý pokus dočkala výhry nad ligovým nováčkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují po gólu Josefa Šurala (vlevo) z penalty.

Článek
Fotogalerie

Šest změn v sestavě udělal po středečním pohárovém paskvilu letenský kouč záměrně, k sedmé byl donucen. Dúbravka se totiž při rozcvičce zranil a do brány musel poprvé v této sezóně Bičík.

Zpočátku se mu chytalo moc dobře, protože než si poprvé sáhl na míč, jeho tým vedl. Šural se po souboji s Azackým už po osmi minutách poroučel v šestnáctce Baníku ochotně k zemi, sudí Královec sice chvíli váhal, ale po konzultaci s pomezním Wilczekem penaltu přece jen nařídil. Sám Šural se ujal exekuce a překonat Vaška mu nedělalo problém.

Sparta sice rychle vedla, ale ke klidu, natož pak k převaze, šancím a dalším gólům jí to nepomohlo. Hosté totiž záhy hodili za hlavu frustraci pramenící z penalty, hru vyrovnali a deset minut před přestávkou srovnali Barošovou zásluhou i skóre. Oni ho vlastně srovnali už o šest minut dřív, jenže to ještě Barošova trefa pro milimetrový ofsajd neplatila.

Jenže když Hovorka udělal pro rozehrávce hrubici jako hrom a Morgan s Hrubým vyzvali svého kapitána ke skórování podruhé, nemohl už ani Královec proti vyrovnání nic namítat.

Sparťanské martyrium pokračovalo i po přestávce... Zahustel sice obstaral domácím znovu rychlé vedení, jenže jejich úleva trvala jen necelé tři minuty. Stačilo, aby Štetina podklouzl a Hrubý se řítil sám na Bičíka. Ten sice jeho střelu vyrazil, ale proti dorážce De Azeveda už neměl šanci.

Letná tak strnula podruhé a sparťanští hráči s ní. Granečného vyloučení po druhé žluté kartě jim ovšem nabídlo pětadvacet minut trvající početní převahu, kterou po Néstorově rohu zúročil hlavičkující Štetina ve vítězný gól.

Další blamáž tudíž byla odvrácena, ale vystoupení Sparty znovu vzbudilo jedno velké rozčarování.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Sparta Praha - Baník Ostrava 3:2 (1:1)
Branky: 8. Šural z pen.,52. Zahustel, 80. Štetina - 35. Baroš, 55. De Azevedo. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Wilczek. ŽK: Šural, Costa, Mandjeck, Mareček - Granečný, Pokorný. ČK: 66. Granečný. Diváci: 9125.
Sparta: Bičík - Zahustel, Hovorka, Štetina, Costa - Mandjeck (69. Mareček), Sáček - Biabiany (75. Néstor), Rosický, Vatajelu (46. Janko) - Šural. Trenér: Stramaccioni.
Ostrava: Vašek - Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan (85. O. Šašinka) - Šindelář - Sus (79. Stáňa), Hrubý, De Azevedo, Granečný - Baroš (76. Poznar). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: