Hlavní obsah

Slováci nastoupí v přípravě proti Maltě

Poslední přípravný zápasu odehraje dnes Slovensko na Tehelném poli v Bratislavě. Jejich soupeřem bude mužstvo Malty, kterou nyní trénuje bývalý dlouholetý hráč Dukly Praha Dušan Fitzel

Článek

Už 6. září se utká česká reprezentace se slovenskou v kvalifikaci na mistrovství Evropy v roce 2008. Před tím ale čeká Slováky ještě Kypr, kvůli kterému si slovenský kouč Dušan Galis vybral pro dnešní přátelské utkání právě Maltu. Ve slovenském výběru, který by měl být kostrou týmu pro následující kvalifikaci, je několik známých jmen z české Gambrinus ligy. Ve středu záložní řady nastoupí liberecká opora Ivan Hodúr, v sestavě by neměl chybět ani nováček v reprezentaci Dušan Švento z pražské Slavie; z české ligy jsou dále v nominaci Radoslav Zabavnik (Sparta) a Matěj Krajčík (Slavie). Ve výběru nechybí ale ani obávaný norimberský střelec Róbert Vittek nebo obránce Marek Čech z Porta.

Jak už je zmíněno výše, trenérem Malty je Dušan Fitzel. Po ukončení hráčské kariéry pracoval pro fotbalový svaz jako pozorovatel a trenér mládežnických výběrů. Už od 30. července byl se svým výběrem na soustředění v České republice; všichni jeho svěřenci hrají v domácí soutěži, a proto nebyl problém s jejich uvolněním. Malta čeká na výhru od dubna 2002, kdy porazila výběr Ázerbajdžánu 1:0. V kvalifikaci na letošní mistrovství světa získala Malta tři body za domácí remízy s Chorvatskem, Bulharskem (pokaždé 1:1) a Islandem (0:0); krátce před mistrovstvím světa odehrála Malta přátelské utkání s Japonskem a prohrála těsně 1:0.

Slovensko je jasným favoritem tohoto utkání. Na jeho vítězství v prvním poločase si můžete vsadit s kursem 1.25. Jestli si ale myslíte, že Malta uhraje na Tehelném poli alespoň bod, tak využijte kursu 5.82 na její neprohru.

Reklama