Hlavní obsah

Plzeň - Lugano 4:1Skvělý Krmenčík sestřelil Lugano. Plzeň má postup ve své moci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Krmenčík 1 : 0
15. Mariani 1 : 1
19. Krmenčík 2 : 1
45. Hořava 3 : 1
56. Čermák 4 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Skvostný výkon kanonýra Michaela Krmenčíka zajistil fotbalové Plzni vítězství ve čtvrtém vystoupení ve skupině Evropské ligy při konfrontaci s Luganem. Domácí útočník při čtvrteční bitvě dva góly vstřelil a na jeden přihrál, čímž klíčovou měrou přispěl k triumfu 4:1. Plzeňští tak mají postup do jarní fáze soutěže před dvěma zbývajícími duely zcela ve své moci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně se raduje z gólu proti Luganu.

Článek

Západočechům nejprve zatrnulo, když po sto dvaceti vteřinách hostující Gerndt motal plzeňské obránce až žuchnul na zem, ovšem míč se odrazil ke Carlinhosovi mířícímu o milimetry vedle. Hned z další akce však udeřili domácí, když Krmenčík posunul ze středu pole míč na levou stranu k Čermákovi, jehož přízemní centr následně sám z malého vápna nasměroval do sítě - 1:0.

Hosté se lacino dostali znovu do hry, když Petržela s Hrošovským na vlastní polovině jen stínovali pronikajícího Marianiho, jenž zpoza velkého vápna mířil přes Hrušku přesně pod břevno - 1:1.

Týmem trenéra Vrby defenzivní výpadek neotřásl. Po Hrošovského pasu za obranu totiž Řezník našel přihrávkou z pravé strany na malém vápně Krmenčíka pálícího neomylně - 2:1.

Západočeši následně zápasu dominovali, ve středu pole solidně kombinovali, ovšem k navýšení náskoku se dlouho nemohli propracovat. A když už Kopic přihrávkou z levé strany našel v pokutovém území Krmenčíka, netrefil domácí kanonýr míč ideálně. Hrošovského parádní volej z dvaceti metrů zase dokázal Da Costa vytěsnit na rohový kop.

Hosté hrozili zejména po nepochopitelných výpadcích plzeňských borců počínajících si ve středu pole při ofenzivních pokusech Lugana mnohdy mimořádně lehkovážně, ovšem Mariani pálil těsně nad branku a dělovku Daprely dokázal Hruška vyboxovat.

Těsně před poločasem pak získali fotbalisté Plzně klid, když přímý kop Kopice proměnil hlavou v třetí gól Hořava - 3:1. A když pak Řezník po obrátce pronikl do pokutového území protivníka z pravé strany a jeho přihrávku posunul Krmenčík k Čermákovi, slavila letní posila Západočechů první trefu znamenající rozřešení zápasu - 4:1.

Plzeň totiž v dalším průběhu duel s klidem kontrolovala, tím spíše, že Lugano s vědomím tříbrankového manka na jakékoliv ofenzivní snahy prakticky rezignovalo. A když už zpoza velkého vápna Gerndt vyslal míč přesně k tyči, brankář Hruška byl připravený.

Domácí mohli náskok navýšit po přímém kopu Čermáka, ale balón těsně minul tyčku branky Lugana. I tak Plzeňští vrátili švýcarskému klubu čtrnáct dnů starou prohru i s úroky.

Evropská liga, skupina G:
Viktoria Plzeň-Lugano 4:1 (3:1)
Branky: 4. a 19. Krmenčík, 45. Hořava, 56. Čermák - 15. Mariani. Rozhodčí: Lardot - Godelaine, Conotte (všichni Belg.). ŽK: Petržela - Carlinhos, Daprelá. Diváci: 9483.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hořava (87. Živulič), Hrošovský - Petržela, Čermák, Kopic (74. Pilař) - Krmenčík (65. Řezníček). Trenér: Vrba.
Lugano: Da Costa - Mihajlovic, Sulmoni, Golemič, Daprelá - Sabbatini, Ledesma (84. Milosavljevič), Mariani - Bottani, Gerndt (76. Marzouk), Carlinhos (62. Vécsei). Trenér: Tami

Reklama

Související témata: