Hlavní obsah

Baník - Ml.Boleslav 0:1Mingazov zařídil Mladé Boleslavi výhru v Ostravě, trápení Baníku pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Mingazov 0 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 13. ligového kola v Ostravě 1:0 brankou Ruslana Mingazova ze čtrnácté minuty. Baník měl celou druhou půli převahu a závěrečnou čtvrthodinu hrál po vyloučení hostujícího brankáře Kamrana Agajeva proti deseti, ale na bod nedosáhl. Nováček tak protáhl své čekání na vítězství v nejvyšší soutěži už na dvanáct kol, naopak Mladá Boleslav v lize potřetí za sebou zvítězila a v neúplné tabulce se posunula na deváté místo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují branku vstřelenou Baníku.

Článek

Mladá Boleslav do zápasu vlétla zhurta a první čtvrthodinu měla hru zcela ve své moci. Hlavně po své pravé straně procházela jako nůž máslem do ostravské obrany a už ve druhé minutě měli domácí pořádné štěstí, že po zásahu Mebrahtua se mával ofsajd.

Hosté pak museli přečkat po rohovém kopu a Barošově voleji ojedinělou, zato velkou šanci Baníku, a vzápětí už udeřili. Mingazov se ve 14. minutě středem hřiště propletl přes několik hráčů a ještě se štěstím přeloboval gólmana Šustra, který se postavil mezi ostravské tyči po odchodu Vaška.

Intenzita boleslavského nástupu po brance slábla a Baník vyrovnal hru. Ale ve finální fázi ho brzdily nepřesnosti. Domácí soupeře začali mačkat až po změně stran. Kouč Kučera poslal na hřiště místo nevýrazného Stáni Šašinku a po hodině hry sáhl i k riskantnímu stažení štítového záložníka Šindeláře, za kterého šel do hry ofenzivní Mičola.

Baníku to vyneslo tlak. V 67. minutě také šanci, ale Baroš z nesnadné pozice po těžkém zpracování míče přestřelil. Domácí snahu přiživil hostující brankář Agajev, který si v rozmezí tří minut nechal dát dvě hloupé žluté karty za nesportovní chování a zdržování hry, a Baník hrál poslední čtvrthodinu přesilovku.

Ale výrazné šance si nevytvořil. Z pokračující územní převahy Poznar v 83. minutě nebezpečně hlavičkoval z malého vápna nad břevno a tu největší možnost v 88. minutě promarnil Baroš, který také hlavou po Pazderově centru mířil těsně vedle.

13. kolo první fotbalové ligy
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 14. Mingazov. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Horák. ŽK: Sus, Hrubý - Mingazov, Takács, Agajev. ČK: 75. Agajev. Diváci: 5505.
Ostrava: Šustr - Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan - Šindelář (63. Mičola) - Sus (74. Poznar), Hrubý, De Azevedo, Stáňa (46. O. Šašinka) - Baroš. Trenér: Kučera.
Mladá Boleslav: Agajev - Pauschek, Chaluš, Magera, Fleišman - Takács, Rada - Přikryl (77. Vejmola), Mingazov (69. Chramosta, 90. Ljovin), Fabián - Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: