Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 0:4Plzeň vyhrála v Pardubicích a drží se v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Mertl 0 : 1
16. Mertl 0 : 2
25. Moravčík 0 : 3
59. Kodýtek (trestné střílení) 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli v nedělním 20. kole extraligy na ledě Pardubic 4:0 a mohou si i v první reprezentační pauze v sezóně užívat vedení v tabulce. Třemi body za dvě branky a asistenci zařídil výhru Indiánů čerstvý majitel pozvánky na turnaj Karjala Tomáš Mertl. Gólman Miroslav Svoboda udržel počtvrté v sezóně čisté konto, neinkasoval ve třetím duelu v řadě a drží neprůstřelnost 181 minut a 34 vteřin.

Článek

Hned v úvodní minutě měl možnost domácí Tomášek, který byl ale faulovaný a gólman Svoboda si s jeho pokusem poradil. Po Čerešňákovi putoval na trestnou lavici také Preisinger, ale Dynamo 72 vteřin trvající výhodu pěti proti třem nevyužilo. V páté minutě se radovala po akci dvou nejlepších střelců soutěže Plzeň. Kloučkovi Kubalíkova střela vypadla a Mertl pohotově dorazil puk do prázdné branky.

Za hosty vzápětí zahrozil i Chalupa, za domácí měli možnosti Petr Sýkora a především Kaut, který nejdříve nepřekonal Svobodu bekhendovým pokusem a neuspěl ani z dorážky. Plzeň odolala i při Chalupově trestu a ve 14. minutě mohl zvýšit Indrák, který se natlačil před pardubickou branku, ale na Kloučka nevyzrál.

Následně putoval na trestnou lavici Petr Sýkora, za 10 vteřin i Cardwell a Indiáni po 11 sekundách výhodu dvou mužů v poli zužitkovali. Stach uvolnil mezi kruhy Mertla, který zamířil přesně k levé tyči a se 14 zásahy se přiblížil na rozdíl jediné trefy Kubalíkovi.

Hned v úvodu druhého dějství měl další možnost hostů Jones, ale pardubického gólmana nepřekonal. Na straně Dynama chyběla přesnější muška Beranovi. V 25. minutě se radovali opět Západočeši, přestože hráli při Chalupově vyloučení v oslabení. Mertl při rychlém protiútoku našel najetého Moravčíka, který bekhendovým pokusem procedil puk za Kloučka.

Dynamo se snažilo odpovědět, ale Perretovi nevyšla v přečíslení přihrávka na Kauta a pak v další šanci minul Treille z pravého kruhu. Mezitím zahrozil i plzeňský Petr Straka. Při Stachově vyloučení byl ve 33. minutě blízko snížení Petr Sýkora, ale Svoboda v poslední chvíli vykopl puk pravým betonem. Při Kautově vyloučení zase nepřekonali Kloučka Gulaš, Mertl ani Stach.

Hosté si v závěrečném dějství drželi bezpečný náskok. Svobodu hned v jeho úvodu nepřekonal Treille. Vzápětí mohl při Mojžíšově vyloučení zvýšit Kracík. Domácím nepomohly ani přesilovky při trestech Mertla a Schleisse. Druhou z těchto výhod přerušil trest pro pardubického kapitána Rolinka, který následně neudržel nervy a dostal trest na 10 minut i do konce utkání. Svoboda o čistý štít nepřišel ani v dalších oslabeních, naopak 82 vteřin před koncem dovršil výsledek z trestného střílení Kodýtek.

20. kolo hokejové extraligy
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Mertl (D. Kubalík), 16. Mertl (Stach, Gulaš), 25. Moravčík (Mertl, Hollweg), 59. Kodýtek z trestného střílení. Rozhodčí: Hradil, T. Horák - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:9, navíc Rolinek (Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6856.
Pardubice: Klouček - Cardwell, Wishart, Ščotka, Mojžíš, Holland, Trončinský - J. Sýkora, Marosz, Rolinek - P. Sýkora, Tomášek, S. Treille - M. Beran, Poulíček, Starý - Perret, Bojko, M. Kaut - od 41. navíc Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Stach, D. Kubalík - M. Chalupa, Kracík, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Reklama

Související témata: