Hlavní obsah

Doktor se bojí na MS nabitého programu ,ale cítí formu

SZEGED

Trochu obavy z počasí a větru, ale i z nabitého časového programu má Martin Doktor před mistrovstvím světa v rychlostní kanoistice v Szegedu. Společně s deblkajakem Jana Blahová, Michala Mrůzková a čtyřkanoí ve složení Petr Procházka, Petr Fuksa, Jiří Heller, Jan Břečka bude největším českým želízkem v ohni. Šampionát začíná v Maďarsku ve čtvrtek

Foto: www.martindoktor.cz

Martin Doktor

Článek

Doktor po domácím mistrovstvím Evropy v Račicích, kde obsadil třetí místo na trati 200 m, absolvoval domácí šampionát a dvoutýdenní soustředění tradičně ve Zvíkově. "Dopředu plány neříkám, na jednu stranu se mi ale zdá, že mi to tak nějak jezdí," řekl ČTK z dějiště šampionátu Doktor.

Trochu se zděsil, že cítí formu. "Protože to vždycky bývá obráceně - když se cítím špatně, tak to je většinou dobré. Tak doufám, že to nebude obráceně," povídal se smíchem. Bude prý záležet i na větru, na dráze, "a na tom, jak ušetřím síly," řekl.

Nabitá bude zejména sobota, neboť dopoledne ho čekají rozjížďky a semifinále závodu na 200 metrů, odpoledne pak finále na kilometru, jeho obvykle nejsilnější trati. Neuvažoval tedy, že by nějakou disciplínu vynechal? "Uvažoval, ale já fakt nevím kterou. Pokaždé se mi podaří jiná," prohlásil. "Ale takovýhle časový program můžou udělat opravdu jen Maďaři," láteřil.

Už byl v Szegedu i na vodě a doufá, že při závodu bude mít i štěstí. "Protože když fouká, má výhodu kvůli reklamním panelům, které ten vítr zadržují, vždy závodník v krajní dráze, odkud fičí," vysvětlil Doktor. Jeho velký soupeř Andreas Dittmer z Německa je prý zraněný. "To nevím, ještě jsem ho neviděl. Ale to není věc, kterou bych někomu přál," dodal.

V českém týmu je celkem třináct lodí. Už na ME v Račicích si účast na vrcholné akci zajistilo devět posádek včetně Doktora a čtyřkajaku Svatopluk Baťka, Jan Štěrba, Filip Šváb, Pavel Holubář. Zbytek přesvědčil trenérskou radu o své výkonnosti na domácím šampionátu následující týden.

Nominace:
Muži:
K1 - Jan Souček (500 m),
K2 - Pavel Holubář, Filip Šváb (500 m), Ondřej Horský, Tomáš Ježek (1000 m),
C1 - Martin Doktor (1000, 500, 200 m),
C2 - Jiří Heller, Jan Břečka (500 m), Mário Ostrčil, Jakub Homolka (1000 m),
C4 - Petr Procházka, Petr Fuksa, Jiří Heller, Jan Břečka (200 m),
K4 - Svatopluk Baťka, Jan Štěrba, Filip Šváb, Pavel Holubář (200 m), Jan Andrlík, Jan Souček, Pavel Holubář, Jiří Polívka (1000 m).
Ženy:
K1 - Jana Blahová (200 m), Michala Mrůzková (1000 m),
K2 - Jana Blahová, Michala Mrůzková (500 m),
K4 - Anna Adamová, Klára Ballová, Jana Šebestová, Barbora Futerová (1000, 500, 200 m).

Reklama