Hlavní obsah

Vítkovice - Jihlava 3:4Jihlava gólem v poslední minutě slaví první tříbodovou výhru venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kolouch 1 : 0
18. Kajínek 1 : 1
33. Kurovský 2 : 1
39. Žálčik 2 : 2
42. Lev 3 : 2
49. Skořepa 3 : 3
60. Čachotský 3 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic nesplnili v 21. kole extraligy roli favorita a na domácím ledě odevzdali všechny body Jihlavě, o jejíž výhře 4:3 rozhodl v čase 59:04 Tomáš Čachotský. Domácí v utkání třikrát vedli, nováček třikrát dotáhl a těsně před koncem základní hrací doby strhl vítězství na svou stranu. Pro hosty to bylo v sezóně první venkovní vítězství s plným bodovým ziskem. S Vítkovicemi ovládli po domácí výhře 4:2 i druhý duel v ročníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Jihlavy se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

Vítkovice začaly aktivněji a už v prvním střídání měl gól na hokejce Květoň, ale z velké šance se prosadit nedokázal. Domácím tak zajistil vedení Kolouch, byť v deváté minutě skóroval víceméně náhodně po nahozeném puku na bránu, který Volden neviděl přes klubko hráčů před sebou.

Jihlava sice venku doposud nedosáhla na tři body, ale stejně jako pro většinu ostatních týmů nebyla pro domácího favorita snadným soustem a organizovaným způsobem hry v defenzivě soupeře do žádné výrazné převahy ani šancí nepouštěla. Krátce před koncem první třetiny dokonce odpověděla Kajínkem, jenž se v 18. minutě trefil v přesilovce ranou od modré čáry.

Vítkovice měly sice mírně navrch, ale jejich šance se rodily v bolestech. Vedení nazpět jim vydřel ve 32. minutě Kurovský, který přelstil Voldena bleskurychlým zasunutím puku zpoza brány. Domácí mohli nalomit Jihlavu v půlminutové přesilovce pět na tři, kterou však nevyužili. A nováček se zásluhou pohotové dorážky Žálčíka znovu v 39. minutě zvedl z kolenou.

Gólová naháněná pokračovala podle zaběhnutého scénáře i v úvodu třetí části. Favorit nedokázal hosty setřást, ani když se Baranka ve 42. minutě drze proháčkoval před Voldena a vybídl k třetí trefě Lva, pro kterého šlo o desátý gól sezóny.

Ale zase to bylo málo. Jihlava ve 49. minutě díky rychlé kombinaci Kubalíka se Skořepou pronikla do týla vítkovické obrany a opět srovnala - 3:3. Přestože se zdálo, že o vítězi vyrovnaného duelu rozhodne prodloužení, opak byl pravdou. Dost nečekaně v čase 59:04 udeřila Jihlava, když Čachotský zblízka tečoval za Bartošáka ránu Stříteského.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dukla Jihlava 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Kolouch (D. Krenželok, Š. Stránský), 33. Kurovský (Szturc), 42. Lev (Baranka, Tybor) - 18. Kajínek (Stříteský), 39. Žálčík (De la Rose, Anděl), 49. Skořepa (T. Kubalík), 60. Čachotský (Stříteský, Ulrych). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 5633.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Lev, Olesz - Š. Stránský, Kolouch, Szturc - Tomi, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Jihlava: Volden - Suchánek, De la Rose, Ulrych, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, Seman, A. Zeman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín