Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 5:1Hradec už bez Jarůška uťal černou sérii se Zlínem a posunul se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kukumberg 1 : 0
24. Vopelka 2 : 0
28. Cibulskis 3 : 0
43. Pavlík 4 : 0
59. Honejsek 4 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v 21. kole extraligy doma Zlín 5:1 a posunuli se na třetí místo o skóre před Třinec. Mountfield ukončil rázně sérii tří porážek ve vzájemných zápasech s Berany za sebou. Už ve 28. minutě totiž vedl 3:0.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Pavel Sedláček ze Zlína a Jaroslav Bednář z Hradce Králové.

Článek

Hradec šel do utkání bez útočníka Richarda Jarůška, který během odpoledne přestoupil do Sparty. Zároveň ale Mountfield ještě nemohl nasadit posilu, kterou za Jarůška získal. Přesun obránce Petra Zámorského se definitivně dohodl až pár desítek minut před utkáním.

První třetina byla vyrovnaná, favorizovaný Hradec se však častěji dostával do jasných šancí. V páté minutě ujel rychlík Látal sám na bránu, ale zasáhl gólman Kašík, jemuž se v Hradci tradičně daří. Válel tady už v době, kdy se na východě Čech hrála první liga a on se zaučoval v dresu Třebíče.

Ani on však nedokázal zasáhnout v sedmé minutě, kdy Mountfield využil hned první přesilovku. Kukumberg pálil z levé strany, jeho první pokus byl zablokován, ale z dorážky se už prosadil. Další příležitosti v úvodní části už domácí nevyužili.

Nakonec jim to nevadilo, protože ve druhé části prakticky rozhodli o vítězství. Nejprve ve 24. minutě ukázal kapitán Bednář, že i v jednačtyřiceti letech stále kraluje. Projel prakticky celé hřiště, poté poslal puk před bránu Vopelkovi, který skóroval.

Také druhý královéhradecký gól v prostřední části byl výstavní. V přesilovce zadák Cibulskis dlouho držel puk, vyjel si s ním až do středu útočného pásma a poslal ho do horního rohu.

Mountfield byl ve druhé třetině jasně lepší a v té třetí se soustředil spíše na defenzivu. Přesto dokázali domácí vedení ještě pojistit. Ve 43. minutě se trefil střelou z mezikruží reprezentant do 20 let Radovan Pavlík, pro něhož to byl první zásah v sezoně.

To ale nebylo všechno. V 50. minutě sice rychlík Látal po svém dalším úniku a faulu hostů neproměnil trestné střílení, ale o tři minuty později už se prosadil. Gól mu připravil výbornou přihrávkou Koukal.

Zlín připravil Rybára o čisté konto až 89 sekund před koncem, když se prosadil Honejsek, který doklepl puk ležící za překonaným hradeckým gólmanem po střele Šťastného.

21. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Aukro Berani Zlín 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Kukumberg (Köhler), 24. Vopelka (Bednář, Cibulskis), 28. Cibulskis (Vopelka, Džerinš), 43. R. Pavlík (Miškář, Kukumberg), 53. M. Látal (Koukal, Červený) - 59. Honejsek (D. Šťastný). Rozhodčí: Šír, Pražák - Brejcha, Gebauer. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 4519.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Rosandič - Köhler, Dragoun, Cingel - Bednář, Džerinš, Vopelka - M. Látal, Koukal, Červený - Miškář, Kukumberg, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, T. Martinec a P. Hynek.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka, Petran - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín