Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 6:3Litvínov po dvou prohrách zabral, na desáté místo ztrácí jen tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Pilař 1 : 0
24. Říha 1 : 1
26. Valský 1 : 2
33. Vandas 2 : 2
36. Černý 3 : 2
45. Urban 3 : 3
51. Nejezchleb 4 : 3
57. Kubát 5 : 3
60. Hübl 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 21. kole extraligy Mladou Boleslav 6:3. Zápas rozhodl při vyrovnaném skóre 3:3 gól útočníka Richarda Nejezchleba z 51. minuty, poté potvrdili výhru Vervy ještě Karel Kubát a Viktor Hübl. Severočeši tak uspěli po dvou duelech bez bodového zisku a z poslední příčky ztrácí už jen tři body na desátou příčku, na níž je po dnešku právě Mladá Boleslav.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

První šanci měl ve druhé minutě Nejezchleb, trefil pouze boční síť. Další příležitost nevyužil Vandas, který tečoval Dietzovu střelu od modré. Na druhé straně mohl po Kubátově hrubce otevřít skóre Pacovský, Sörvik ale výtečně zastoupil brankáře a puk vyrazil svými chrániči.

Poté hráli domácí přesilovou hru, ovšem sehráli ji tak zoufale, že se ani nedostali do útočného pásma a šance si připisovali pouze hosté. V 15. minutě při dvojnásobné početní výhodě se domácí opět ne a ne prosadit, až si vzal puk na modré čáře Pilař, který se na bídu před sebou nedokázal dále koukat, zavřel oči a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Úvod prostřední části ovšem patřil Bruslařskému klubu. V 24. minutě Říha napřáhl a střelou bez přípravy prostřelil Petráska. O další tři minuty později se na domácího brankáře řítilo trio útočníků, Valský s Klepišem situaci vyřešili výtečně a Valský nedal Petráskovi šanci.

Domácí byli chvilku jako opaření, Vandas jim ovšem vlil do žil opět energii, když si vzal u mantinelu kotouč, nabruslil si do střelecké pozice a přesnou střelou do horního rohu branky vyrovnal. Litvínovští poté hráli bezmála minutu a půl dvojnásobnou přesilovou hru, ta se jim ale opět příliš nevedla. Až v 36. minutě Nejezchleb nahodil puk do brankoviště, kde si ho našel Černý a pohotově dorazil za Maxwellova záda.

Vyrovnání na sebe ale ve třetí části nenechalo dlouho čekat. V 45. minutě chyboval Dietz a Urban z dorážky srovnal stav utkání na 3:3. Hosté mohli jít dokonce vzápětí do vedení: Valský se řítil sám na Petráska, domácí brankář ale předvedl výtečný zákrok. A v další šanci trefil Pacovský pouze brankovou konstrukci.

A tak se radovali domácí. Nejezchleb tečoval v 51. minutě puk mimo Maxwellův dosah a Litvínov šel vedení. Pojistku na 5:3 přidal Kubát, který se trefil krásným blafákem do bekhendu. Hosté v závěru odvolali brankáře, ale nic platné jim to nebylo. Gólem do prázdné branky je potrestal Hübl. Litvínov si tak po divokém průběhu připsal důležité body.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 6:3 (1:0, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. K. Pilař (Kubát, V. Hübl), 33. Vandas, 36. J. Černý, 51. Nejezchleb (Dietz, M. Hanzl), 57. Kubát (M. Hanzl, Gerhát), 60. V. Hübl (Jánský, Sörvik) - 24. J. Říha (Bernad, Pacovský), 26. Valský (Klepiš), 45. Urban (Orsava, P. Holík). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:8, navíc Gula (Litvínov) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3825.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Sklenička - Jánský, V. Hübl, J. Černý - M. Hanzl, Ihnacak, Nejezchleb - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, J. Říha, Němeček, Bernad - Klepiš, P. Holík, Valský - Orsava, Žejdl, Lenc - Pacovský, P. Musil, L. Pabiška - M. Procházka, Vrdlovec, P. Kousal. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.

Reklama