Hlavní obsah

Oakland chce v Kansasu potvrdit svou formu

Svým divizním soupeřům se pomalu začínají vzdalovat baseballisté Oaklandu. Athletics všem ukazují záda díky vynikajícím výsledkům v posledních dnech; rozjetý tým se dnes v Kansasu utká s místními Royals.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Západní divize Americké ligy byla prakticky celou sezonu naprosto vyrovnaná, žádné mužstvo si nedokázalo vybudovat větší náskok. Do konce základní části sice zbývá ještě kolem čtyřiceti zápasů, třem soupeřům Oaklandu ale forma Athletics určitě nedá spát. Mužstvo, které v posledních sezonách nestačilo v boji o play off na Anaheim, vyhrálo dvanáct ze třinácti posledních zápasů; jeho posledními oběťmi se staly týmy Tampy Bay a Seattlu, které nedokázaly nad Oaklandem ani jednou zvítězit. Po devíti zápasech, odehraných na vlastním hřišti, odcestovali svěřenci trenéra Machy do Kansasu, kde dnes odehrají dva zápasy. V tom prvním se domácím postaví Joe Blanton. Pětadvacetiletému nadhazovači se zatím nedaří napodobit loňskou slušnou sezonu, zvlášť na stadionech soupeřů bývá zranitelný, na druhou stranu se mu proti Kansasu vždy dařilo - proti Royals odházel 27 směn, během kterých jim povolil pouhé čtyři oběhy.

Kansas si letos - na rozdíl od Oaklandu - na play off dávno nechal zajít chuť. V nejtěžší divizi MLB si na něj ostatně nemohl brousit zuby ani před sezonou, bilance 43-79 jen potvrzuje "sílu" nejhoršího týmu ligy. I Kansas ale dokáže kousat; přesvědčit se o tom mohl například Boston, který Royals minulý týden porazili na své půdě třikrát v řadě, nebo Chicago, které s nimi prohrálo v úterý a ve středu. V prvním utkání tzv. doubleheaderu dnes proti Oaklandu nastoupí Luke Hudson. Hráči, který před sezonou přišel ze Cincinnati, se letos daří podobně jako jeho kolegům - má vysoký průměr (6.39 bodu za devět směn), jako jediný má ale kladnou bilanci 5-4. Na Oakland letos narazil dvakrát, kdy ještě nebyl členem rotace; v prvním utkání odházel bezchybně jednu směnu, v tom druhém ale nedokázal vyautovat jediného hráče a zavinil čtyři oběhy soupeře.

Věříte dnes rozjetému Oaklandu, nebo Kansasu, jehož hráči se chtějí odrazit ode dna? Vsaďte si na zápas Oakland - Kansas!

Reklama