Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:2 SNSparta udolala v nájezdech Olomouc a utnula sérii šesti proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Vrána 1 : 0
26. Reichenberg 2 : 0
29. Skladaný 2 : 1
53. Houdek 2 : 2
65. Jarůšek (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Sparty ukončili ve 22. kole extraligy sérii šesti porážek, když udolali Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí před nejvyšší návštěvou sezony 9334 diváků promarnili vedení 2:0, v nájezdech je pak z prokletí marného boje o druhý bod ve třech předchozích utkáních vysvobodil Richard Jarůšek, nová posila z Hradce Králové. Kouč František Výborný ve čtvrtém utkání na lavičce Sparty poté, co nahradil Jiřího Kalouse, slavil první výhru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Sparty, zleva Zbyněk Michálek a kapitán Jaroslav Hlinka.

Článek

Ve čtvrté minutě obdržel domácí kapitán Hlinka přihrávku před brankoviště, ale trefil jen brankáře Konráda. Sparta sevřela Olomouc v jejím pásmu a další příležitost si vypracoval obránce Dvořák, jenže slovenský gólman i tuto sparťanskou šanci zastavil. Blízko k otevření skóre měl brzy na druhé straně i olomoucký Vlach, který ale z dobré palebné pozice přestřelil.

Neproměněné šance Olomoučtí záhy litovali, neboť v sedmé minutě se sparťané usadili v útočném pásmu, důrazný Nedomlel vybojoval puk pro Hlinku, jenž před brankou našel volného Vránu a ten mohl s velkou úlevou oslavit první trefu v sezoně, díky níž dostal Spartu do vedení. Zároveň tak přerušil Konrádovu sérii 94 minut a 45 vteřin bez inkasované branky.

Mírnější převahu měli poté Hanáci, kteří několika střelami zaměstnali Honzíka, ten si ale bez problémů poradil. Náskok domácích mohl v 16. minutě navýšit Jarůšek. Ve středním pásmu našlápl, dostal se do samostatného úniku, Konráda ale nepřekonal.

Sparťané vstoupili aktivně i do druhé části, díky čemuž si v 26. minutě vypracovali dvoubrankové vedení. Reichenberg nabruslil do pásma, zpracoval si rukavicí vysoko letící puk a po obhození Lukáše Galvase prostřelil Konráda. Jenže Olomouc se brzy vrátila do hry, když v 29. minutě potrestal vyloučení zadáka Švrčka přesně s koncem jeho trestu důrazným zakončením zblízka Skladaný.

Vrátit Spartě dvoubrankový náskok mohl hned zkraje třetího dějství Hlinka, jenže minul. Ve 48. minutě ujeli Knotek a Laš v oslabení dva na jednoho, zakončujícího Laše ale vychytal Honzík. Formanovu dorážku po Hlinkově teči zastavil Konrád, jemuž vzápětí pomohla i horní tyč. Ještě stále ve stejné početní výhodě domácích Burian s Mrázem vyškolili defenzivu Pražanů a jen skvělý zákrok Honzíka odvrátil pohromu.

Olomoučtí byli při chuti a zatlačili Spartu. Bohužel pro ni právě Honzík si v 53. minutě srazil Houdkovo nahození zpoza pravé tyče do sítě a kouč Výborný dal na střídačce volný průchod svému vzteku. Vykolejení domácí byli nakonec rádi, že zápas vůbec dospěl do prodloužení.

V něm mohl rozhodnout Burian, který našlápl do sóla, ale Honzík ho vychytal. Stejně dobře si pak strážce sparťanského brankoviště vedl i při nájezdech, za Spartu se naopak trefili Jarůšek, Říčka i Kudrna.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. P. Vrána (J. Hlinka, Nedomlel), 26. Reichenberg (A. Kudrna, Z. Michálek), rozhodující sam. nájezd Jarůšek - 29. Skladaný (Herman), 53. Houdek (B. Mráz, Ostřížek). Rozhodčí: Hodek, Kika - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 9334.
Sparta: Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Reichenberg, Říčka - Uher, Saponari, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Herman, Burian - Ostřížek, B. Mráz, Staněk - Jergl, Roman Vlach, Macuh. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín