Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 2:0Sigma proti Zlínu natáhla sérii neporazitelnosti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Hála 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce ve 14. kole první ligy porazili Zlín 2:0 a prodloužili sérii neporazitelnosti na jedenáct zápasů. O výhře Sigmy rozhodli Tomáš Chorý s Martinem Hálou a nováček nejvyšší soutěže si tak upevnil druhé místo v tabulce. Hosté naopak stále čekají na první vítězství z venku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán olomouckých fotbalistů Michal Vepřek.

Článek

Olomouc od úvodu potvrzovala dobrou formu a už v sedmé minutě se ujala vedení. Chorý nejprve odcentroval na Zahradníčka, který ale na míč nedosáhl a vrátil ho zpět svému spoluhráči a ten pohotově zakončil k tyči. Domácí útočník si připsal druhý gól v sezóně a první od začátku srpna.

Zlín byl blízko vyrovnání ve 23. minutě, ale Bačo ve skluzu olomouckého brankáře Buchtu nepřekonal. Olomouc měla v prvním poločase více ze hry, ale nevedlo se jí v koncovce. Po půlhodině hry nejprve Holzer zblokoval střelu Plška a Chorý poté hlavičkoval mimo.

Po pauze se obraz hry nezměnil a domácí několikrát byli blízko druhému gólu. V 51. minutě byl Plšek sám před odkrytou brankou, ale na Zahradníčkovu přihrávku mu ve skluzu chyběly centimetry. Vzápětí se ocitl s míčem na malém vápně, ale tentokrát mířil nad.

Zlín se dostal ke slovu v 53. minutě poté, co Mehanovič našel na vzdálenější tyči Ekpaie, který však trefil pouze boční síť. Stejně dopadl po hodině hry na druhé straně Chorý. A neuspěl ani Kalvach s tvrdou střelou, kterou zlínský brankář Dostál s vypětím sil vytáhl na roh.

Gólové pojistky se Olomouc dočkala v 87. minutě, kdy se po třech minutách na hřišti prosadil střelou ke vzdálenější tyči Hála, kterému přihrával jiný střídající hráč Texl. Sigma si tak připsala šesté vítězství z posledních jedenácti zápasů.

14. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 7. Chorý, 84. Hála. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Moláček. ŽK: Mehanovič (Zlín). Diváci: 4159.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (84. Hála), Houska, Kalvach, Falta (90. Moulis) - Plšek, Chorý (82. Texl). Trenér: Jílek.
Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai (80. Bartošák), Jiráček, Janíček (55. Hnaníček), Traoré, Mehanovič (67. Džafič) - Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: