Hlavní obsah

Sparta - Třinec 2:1Sparta před rekordní návštěvou sezóny porazila Třinec, radost jí však kazí zranění Michálka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Pavelka 1 : 0
37. Kovář 1 : 1
39. Forman 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Dva dny po prvním triumfu pod vedením kouče Františka Výborného se hokejisté Sparty dočkali po sedmi zápasech i vítězství v základní hrací době. V utkání 23. extraligového kola porazili v pražské O2 areně před rekordní návštěvou probíhající sezóny (12 071 diváků) Třinec 2:1. Domácím kazí zisk tří bodů jen zranění Zbyňka Michálka, otřesený obránce odstoupil z utkání na konci druhé třetiny.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Sparty David Honzík kryje střelu útočníka Třince Zbyňka Irgla při trestném střílení.

Článek

Početná marodka v třineckém kádru se nejenže nesnižuje, naopak se ještě rozrůstá. Po pátečním utkání ve Zlíně na ni totiž přibyli i obránce Roth s útočníkem Draveckým, takže Slezané přijeli hned bez osmičky hráčů stabilní sestavy. A od samého úvodu čelili tlaku Sparty.

Už po patnácti vteřinách hry zůstal před Hrubcem zcela sám Pech, třinecký gólman si však s jeho zakončením po ledě poradil, stejně jako následně reflexivně zakročil betonem proti Formanovi. Hosté o sobě poprvé dali vědět po sedmi minutách, Ciencalu ale z bezprostřední blízkosti vychytal brankář Honzík.

Ve 14. minutě se za obranou domácích objevil Irgl, při zakončení ho podrazil Vrána a rozhodčí nařídili trestné střílení. V něm však Irgl s blafákem do bekhendu nepochodil. O 71 vteřin později to Třinecké mrzelo ještě víc, neboť na druhé straně nahodil kotouč na bránu Pavelka, Hrubec přes clonícího Kumstáta nic neviděl a Sparta šla do vedení.

Svěřenci Františka Výborného ve druhé třetině promarnili čtyřicet vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, v níž Třinec podržel Hrubec, stejně jako následně při sólových únicích Pecha a Vrány, kteří neuspěli se zakončením mezi betony gólmana Ocelářů.

Kovář vyrovnal, pak si vstřelil vlastní gól

To Třinec byl efektivnější a zásluhou obránce Lukáše Kováře srovnal. Dvoumetrový zadák, který v probíhající sezóně nastupoval výhradně za prvoligový Frýdek-Místek, se díky rozsáhlé marodce dočkal na Spartě debutu za Třinec a oslavil jej stylově nechytatelnou dělovkou od modré.

Jenže Spartě trvalo jen 72 vteřin, aby si vzala ztracený náskok zpět. Michálkovu ránu tečoval při přesilovce Forman právě ke Kovářovi, který si puk nešťastně srazil do vlastní branky. V samém závěru prostředního dějství zůstal ležet na ledě po srážce s jedním ze soupeřů Zbyněk Michálek, za pomoci kustoda následně zamířil do kabiny a do zbytku duelu už nezasáhl.

Třinec ve třetí třetině přidal na obrátkách, Michal Kovařčík ale našel jen připraveného Honzíka, střela Chmielewského pak zase prosvištěla jen třesně vedle branky. Tři minuty před koncem základní hrací doby se Honzík vytáhl proti Irglovi a pak měl i štěstí, že k následné dorážce se Oceláři před odkrytou brankou nedostali. Závěr utkání už si však Sparta pohlídala, hosté se nedostali ani ke hře bez brankáře.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. T. Pavelka (Forman, Pech), 39. Forman (Z. Michálek, Pech) - 37. L. Kovář (Linhart). Rozhodčí: Pešina, Pražák - J. Svoboda, Rampír. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 12.071.
Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Reichenberg, Říčka - Rousek, Saponari, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
Hrubec - Bartko, Linhart, D. Musil, M. Doudera, Adámek, Jank, L. Kovář - Irgl, Marcinko, Rákos - Cienciala, Mikulík, Chmielewski - Raška, Polanský, Christov - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata: