Hlavní obsah

Kladno - Zlín 0:0Kladno opět nevstřelilo branku, ale má bod

Ani ve čtvrtém ligovém kole se fotbalisté Kladna nedočkali prvního gólu od postupu mezi elitu. Nováček ale i tak v neděli se Zlínem získal druhý bod do tabulky, když s moravským týmem remizoval 0:0.

Článek

I bez zraněného tvůrce hry Šelichy vstoupilo Kladno ve svém druhém domácím zápase do duelu ofenzivněji, ale proti urostlé stoperské dvojici Zlína Zbožínek - Švach se útočníci ve vzduchu neprosadili. Kombinaci zase chyběla přesnost, a tak brankář Baránek prakticky žádnou práci neměl.

Šance ohrozit zlínského brankáře se naskytla po čtvrthodině hry Kousalovi, ale ten z osmnácti metrů napálil míč z trestného kopu do zlínské zdi. Hrálo se většinou na polovině hostujícího celku, ale snaha domácích končila převážně na hranici velkého vápna. Nebezpečný byl ještě rychlý Cigánkův průnik po pravé straně, ale jeho centr poslal hlavičkou Kalina do náruče hostujícího brankáře.

Hosté čekali na svou šanci, ale k rychlému brejku se za první poločas nedostali. Poprvé ohrozili kladenskou branku až dvě minuty před přestávkou, s lehkou Červenkovou střelou si ovšem bez nejmenších problémů poradil pozorný Bičík.

Nudný fotbal bez vzruchu, šancí či kombinačních akcí pokračoval i po přestávce. Až po hodině hry se Kaciáň, jenž byl na hřišti jen několik sekund, dostal do šance, ale v rozhodující moment jej zezadu zřejmě penaltovým faulem zastavil Činčala. Píšťalka rozhodčího Moláčka ovšem zůstala němá.

Snaha domácích mohla být korunována v 67. minutě. Kalina se pustil odvážně mezi tři zlínské obránce, hezkou patičkou vybídl ke střele Kousala, ale jeho rána jen těsně minula branku zlínského gólamana Baránka. Větší šance se už do konce zápasu nenarodila.

SK Kladno - Tescoma Zlín 0:0
Rozhodčí: Moláček - Novák, Pospíšil. ŽK: Palša, Cigánek, Strnad, Hlava - Činčala, Bača. Diváci: 2200.
Sestavy:
Kladno: Bičík - Strnad, Palša, Killar, Drozd - Cigánek, Šimůnek, Hlava (81. Čáp), Kalina - Galbavý (59. Kaciáň), Kousal (79. Veleba). Trenér: Koubek.
Zlín: Baránek - Janíček (25. Farbák), Zbožínek, Švach, Červenka - Kraus (62. Zapletal), Jelínek, Vrtělka, Lukaštík - Bača, Činčala (89. Žemlík). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: