Hlavní obsah

Litvínov - Jihlava 3:0Litvínov porazil poslední Jihlavu a vzdálil se dnu tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Nejezchleb 1 : 0
20. Kubát 2 : 0
37. Matoušek 3 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 23. kole extraligy poslední Jihlavu 3:0 a vzdálili se jí na rozdíl pěti bodů. Verva potřetí za sebou naplno bodovala a gólman Michael Petrásek k tomu přispěl čtvrtým čistým kontem v sezoně. O branky se postarali Richard Nejezchleb, Karel Kubát a Tomáš Matoušek. Dukla prohrála čtvrtý z posledních pěti duelů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Richard Nejezchleb, střelec úvodní branky utkání.

Článek

Jihlava se představila v Litvínově po více než 12 letech a v sestavě měla i novou posilu - útočníka Miloslava Čermáka, který přišel na hostování z prvoligového Motoru České Budějovice.

První šanci měl v páté minutě domácí Vandas, který zblízka dorážel po Trávníčkově nahození. Vzápětí zahrozil i Hübl, jenž švihem nepříjemně vypálil, ale Volden zasáhl ramenem. Litvínov byl při chuti, Jánský ale z rohu norského brankáře nepřekvapil. V 12. minutě se na Voldena řítil Černý, ale s blafákem do bekhendu neuspěl.

Ojedinělou jihlavskou šanci měl po Dietzově chybě Žálčík, Petrásek však jeho bekhendový pokus chytil. V 14. minutě se radovali z vedení domácí. Nejezchleb si několikrát vyměnil puk s Ihnacakem a bez problémů trefil odkrytou branku. Čtyři vteřiny před první pauzou zvýšil obránce Kubát, jehož pokus nešťastně tečoval mimo Voldenův dosah Stříteský.

I druhá část měla podobný průběh. Domácí hráli s chutí a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 26. minutě trefil Nejezchleb jen boční síť a do další šance vybídl Jánského, jehož rána zamířila do brankové konstrukce.

Za Duklu zahrozil jen Šidlík, který vypálil od modré čáry, Petrásek ale puk bez problémů vyrazil. V 37. minutě pojistil náskok Vervy slovenský útočník Matoušek, který se ve 20. utkání v české extralize dočkal premiérové branky.

Závěrečná třetina příliš vzruchu nepřinesla. Domácí si hlídali tříbrankový náskok a nepouštěli Jihlavu do vážnějších příležitostí. Dukla mohla snížit až v 54. minutě, ale puk po tečované střele odvrátil z brankoviště bek Sörvik. Skóre už se nezměnilo a Severočeši oplatili Jihlavě porážku 1:4 z jejího ledu.

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Nejezchleb (Ihnacak), 20. Kubát (Gula, Ihnacak), 37. Matoušek (Jurčík, Gula). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4895.
Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička - Jánský, V. Hübl, J. Černý - M. Hanzl, Ihnacak, Nejezchleb - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Volden - Stříteský, Šidlík, De la Rose, Suchánek, Ulrych, D. Kajínek, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - T. Kubalík, F. Seman, M. Čermák - Žálčík, Skořepa, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata: