Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 1:6Kouč Kýhos dovedl v premiéře Mladou Boleslav k výhře ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pacovský 0 : 1
24. Urban 0 : 2
32. Němec 0 : 3
37. Žižka 1 : 3
44. Holík 1 : 4
46. Orsava 1 : 5
48. Orsava 1 : 6
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 23. kole extraligy ve Zlíně 6:1 a úspěšnou premiéru si tak odbyl na lavičce Bruslařského klubu nový kouč Vladimír Kýhos. Čtyřmi body za jednu branku a tři asistence k tomu přispěl exzlínský útočník Petr Holík. Středočeši tak dosáhli na první úspěch po třech porážkách za sebou. Berani počtvrté za sebou nebodovali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Vladimír Kýhos (uprostřed).

Článek

Kýhos, který nahradil v pátek odvolaného Patrika Augustu, koučoval tým poprvé s asistenty Viktorem Ujčíkem a Borisem Žabkou. Ti vedli Mladou Boleslav ještě v minulém kole při domácí porážce s Hradcem Králové (1:2 po samostatných nájezdech) sami.

Mladoboleslavští na ledě Zlína nezačali dobře. Úvodní tlak Beranů mohli gólem korunovat Honejsek či Řezníček, ovšem nestalo se tak. V začínající šesté minutě se však po osobním souboji rozbilo plexisklo, což na patnáct minut zastavilo hru a zchladilo tak aktivní domácí hráče.

A toho hosté využili dokonale. Už půl minutu po opravě šli do vedení, když Němcovu přihrávku tečoval nad Kašíkovo rameno Pacovský. Šance hostí přitom byla ojedinělá a Berani ovládali hru. V první třetině přestříleli svého soupeře 21:8, hráli tři přesilovky, z toho jednou krátce i pět na tři, vyrovnat ale z několika šancí nedokázali. Sám před Maxwellem selhal i Šťastný.

I v prostředním dějství Zlínští často stříleli, soupeře v něm předčili 18:6, skóre se ale posouvalo na opačné straně. Nejprve Bukarts trefil tyčku a ve 24. minutě se naskytla hostům první přesilová hra v utkání, kterou hned po osmi vteřinách využili. Exzlínští Holík s Kotvanem připravili pozici Urbanovi, který zvýšil na 2:0.

Ve 32. minutě se podařilo hostům využit početní výhodu ještě o sekundu rychleji. Kotvan vystřelil od modré čáry a Němec před Kašíkem úspěšně tečoval puk. Zlín ze svého tlaku vytěžil snížení ještě do přestávky, i když s notnou dávkou štěstí. Bukartsovu střelu tečoval za Maxwellova záda Žižka.

Na začátku třetí třetiny hráli Mladoboleslavští potřetí v utkání přesilovku a znovu ji využili. Osamocený Holík po Němcově přihrávce nejdříve tečoval puk do tyče a z dorážky už zamířil do prázdné branky. O 85 vteřin později vyhnal Kašíka na střídačku Orsava a za dalších 113 vteřin překonal i náhradníka Štůralu. Zlín tak na domácím ledě nevyhrál za tři body už sedm zápasů.

Aukro Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 37. Žižka (Roberts Bukarts, D. Šťastný) - 6. Pacovský (V. Němec), 24. Urban (Kotvan, P. Holík), 32. V. Němec (Kotvan, Urban), 44. P. Holík (V. Němec, Klepiš), 46. Orsava (P. Holík, Kotvan), 48. Orsava (P. Holík). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), R. Svoboda - Komárek, Barvíř. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:3. Diváci: 3178.
Kašík (46. Štůrala) - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka, Petran - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - Kubiš, Fryšara, Illo - J. Ondráček, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Maxwell - Kotvan, Jan Hanzlík, J. Říha, Němeček, Eminger, Štich, Bernad - Pacovský, V. Němec, Klepiš - Valský, P. Holík, Orsava - Lenc, Urban, L. Pabiška - P. Kousal, Najman, M. Procházka. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: