Hlavní obsah

Novosibirsk - Astana 6:4Střídající gólman Salák pomohl v KHL Novosibirsku k výhře

Aktualizováno

Alexander Salák se po třízápasové pauze vrátil do branky Novosibirsku a v utkání Kontinentální ligy pomohl hokejistům Sibiru k domácímu vítězství 6:4 nad Barysem Astana. Český gólman vystřídal v 35. minutě Alexeje Krasikova za stavu 3:4, ve zbytku zápasu neinkasoval a jeho spoluhráči otočili v závěrečné třetině skóre třemi brankami z přesilovek.

Článek

Naopak Dominik Furch vydržel v brance Omsku jen minutu a půl. Český brankář, který měl kvůli blíže nespecifikovanému zranění v horní části těla původně Avangardu chybět až do konce listopadu, nastoupil v Helsinkách proti Jokeritu, ale po dvou rychlých gólech střídal už v druhé minutě. Jokerit nakonec vyhrál 3:0 a omská série čtyř vítězství skončila.

Andrej Nestrašil vstřelil sedmý gól v sezoně a pomohl Nižněkamsku zdolat Magnitogorsk 5:2. Asistenci u vítězné branky domácího mužstva si připsal Robin Hanzl, oba čeští útočníci se v týmu Něftěchimiku s přehledem drží mezi nejproduktivnější trojicí.

Po dvou porážkách zabrala Kazaň a díky vysoké výhře 5:0 na ledě Ufy udržela vedoucí pozici ve Východní konferenci. Nejproduktivnější český hokejista v lize Jiří Sekáč potřetí za sebou nebodoval.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Jaroslavl 3:1
Novosibirsk - Barys Astana 6:4
Ufa - Kazaň 0:5
Nižněkamsk - Magnitogorsk 5:2 (za domácí Nestrašil 1+0, R. Hanzl 0+1),
CSKA Moskva - HK Soči 6:3
Jokerit Helsinky - Omsk 3:0

Reklama