Hlavní obsah

Tiraspol - Zlín 1:0Zlín i potřetí venku prohrál a dal pohárové Evropě adieu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Jairo 1 : 0
Záznam online reportáže

Tiraspol

Fotbalisté Zlína se s pohárovou Evropou loučí, takže poslední zápas za dva týdny v Olomouci proti Lokomotiv Moskva pro ně bude představoval už jen formální adieu Evropské lize. I ve třetím venkovním utkání skupiny F totiž v Tiraspolu prohráli, i když na rozdíl od předchozích vystoupení v Moskvě a Kodani, odkud si odvezli tříbrankový příděl, tentokrát jen o gól.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Zoran Gajič ze Zlína odkopává míč, jeho akci sleduje Jairo ze Šeriffu Tiraspol.

Článek
Fotogalerie

Už před zápasem Páníkovi svěřenci věděli, že výsledek druhého duelu v Moskvě, kde Lokomotiv porazil 2:1 Kodaň, devalvoval jejich naděje do sféry bohapustých teorií, po jedenácti minutách v Tiraspolu si tím mohli být jisti úplně.

Zlámal si totiž ještě ani nesáhl na míč a jeho tým už prohrával, protože Brazilec Jairo si po přihrávce svého krajana Cristiana vychutnal jak Hnaníčka, tak Gajiče a s přehledem skóroval.

A za minutu mohlo být Zlínu ještě hůř, protože Sušičovi chybělo jen pár centimetrů, aby dosáhl na centr Brezovece.

Páníkovi svěřenci přitom začali utkání aktivně, kombinovali, drželi míč, dokonce i na dostřel brány se dostali. Jenže co z toho, když hned z první akce domácích inkasovali?! Cizinecká legie v dresech Šeriffu se po vedoucím gólu uklidnila, hrála na jistotu a každým výpadem hrozila. Hlavně Cristiano si dělal na levé straně, co se mu zachtělo.

Naštěstí pro Zlín ale pálil Brezovec pálil z trestného kopu těsně nad břevno a při smolné teči Gajiče prokázal Zlámal výjimečný reflex, takže míč mířící za jeho záda ještě stačil vyrazit.

Až po změně stran se Páníkovi svěřenci probrali a začali si počínat daleko odvážněji a hlavně aktivněji než v první půli. Dokonce i k vyrovnání měli blízko, jenže střelu Mehanoviče vytáhl gólman Sušič na roh a další rána zlínského legionáře olízla břevno.

Tiraspol odpověděl dvěma velkými šancemi Badibangy, ale konžský útočník pokaždé bránu minul a výhru odmítl stvrdit. Domácí to ovšem mrzet nemuselo, protože těsné vítězství udrželi a v posledním kole budou hrát s Kodaní o postup ze skupiny.

Utkání 5. kola základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:
Šeriff Tiraspol - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 11. Jairo. Rozhodčí: Nilsen - Grönevik, Isaksen (všichni Norsko). ŽK: Bačo, Gajič. Diváci: 9000.
Šeriff: Mikulič - Racu, Posmac, Kulušič - Sušič, Brezovec (70. de Nooijer), Anton, Kendyš, Cristiano - Badibanga (90. + 2. Damascan), Jairo (84. Balima). Trenér: Bordin.
Zlín: Zlámal - Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák (80. Bartolomeu), Ekpai (53. Holzer), Hnaníček (84. Traoré), Jiráček, Džafič - Železník, Mehanovič. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: