Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 1:2 PPZlín ukončil vítěznou sérii Plzně, v prodloužení rozhodl Ondráček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Stach 1 : 0
51. Šťastný 1 : 1
62. Ondráček 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Zlína zvítězili v 26. kole na ledě Plzně 2:1 po prodloužení a připsali si druhou výhru na venkovním stadionu za sebou. Naopak vedoucí tým extraligy ukončil osm zápasů trvající sérii výher. Po bezbrankové první třetině v prostřední části otevřel skóre David Stach, ale v 51. minutě srovnal rovněž při přesilové hře David Šťastný. V čase 61:31 utkání rozhodl Jiří Ondráček.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Libor Kašík ze Zlína.

Článek

Hosté vstoupili do utkání opatrně a Indiáni se dlouho přes jejich pečlivou defenzivu nemohli prosadit. Až při přesilové hře v šesté minutě zlínského gólmana Kašíka pořádně prověřila Gulašova rána bez přípravy. Aktivní plzeňský útočník se poté neprosadil ani po krásné individuální akci. Naopak v závěru první třetiny při hře čtyři na čtyři ujela po zaváhání domácí obrany dvojice Popelka s Illem, ale brankář Svoboda dokázal střelu slovenského forvarda vyrazit.

Od začátku prostřední části Indiáni zjednodušili hru a díky lepšímu pohybu si vynutili nápor. Hosty držel Kašík, který reflexivně zasáhl proti teči Hollwega a ve 28. minutě ho po střele Gulaše zachránila horní tyč. Vzápětí při přečíslení dvou na jednoho zakončil Kracík příliš slabě a z protiútoku zahrozil svým pokusem z pravého kruhu Šťastný.

Plzeňský tlak vrcholil po polovině utkání, kdy během početní výhody skvěle zastavil bombu Gulaše Kašík, ale ve 36. minutě krátce po skončení přesilovky pět na tři už nemohl dosáhnout na střelu nekrytého Stacha po nezištné příhře Mertla. Rychle vyrovnat mohl na modré čáře zapomenutý Bukarts, jenž však tváří v tvář Svobodovi vystřelil vedle. Na druhé straně Mertl při přečíslení dvou na jednoho přihrál Kratěnovi, jenž ale zamířil jen doprostřed branky.

Závěrečná dvacetiminutovka kopírovala předchozí průběh. Domácí se tlačili dopředu a Berani čekali na brejky. V 51. minutě navíc zbytečně fauloval Jakub Kindl, což po ideální asistenci Honejska potrestal z mezikruží trefou na 1:1 Šťastný. Následně Sklenička v dobré pozici ztroskotal na Kašíkovi a jeho protějšek Svoboda zlikvidoval šanci Bukartse. Lotyšský útočník sice za chvíli nedisciplinovaností nabídl spolu s Žižkou domácím dvojnásobnou přesilovku, ale Kašík se překonával a Mertl zblízka minul odkrytou branku.

Utkání tak dospělo do prodloužení, v němž bonusový bod zajistil Beranům v 62. minutě po rychlé kombinaci celé zlínské trojice Ondráček.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Aukro Berani Zlín 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Stach (Mertl) - 51. D. Šťastný (Honejsek, Freibergs), 62. J. Ondráček (O. Veselý, Freibergs). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 7111.
Plzeň: M. Svoboda - J. Kindl, Jones, Čerešňák, Kvasnička, Moravčík, Kaňák, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, Kratěna - P. Straka, Preisinger, D. Kindl - Indrák, Kracík, Stach - Hollweg, Kodýtek, Schleiss. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Valenta, Matějíček, Řezníček, Žižka, Petran - Kubiš, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, P. Sedláček, Klhůfek - Fryšara, Popelka, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec