Hlavní obsah

Brno - Litvínov 6:2Hokejisté Brna výhrou nad Litvínov ukončili sérii pěti proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Horký 1 : 0
23. Čermák 2 : 0
30. Gulaši 3 : 0
33. Trávníček 3 : 1
37. Hruška 4 : 1
40. Zaťovič 5 : 1
43. Zohorna 6 : 1
54. Válek 6 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 26. kole extraligy Litvínov 6:2 a ukončili sérii pěti porážek, v nichž získali pouze dva body. O vysoké výhře Brňanů rozhodla druhá třetina, ve které vstřelili svěřenci trenéra Libora Zábranského čtyři góly. V brněnském týmu si připsal jeden gól a dvě asistence Luboš Horký.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jakub Černý z Litvínova a Martin Erat z Brna.

Článek

Kometa vstoupila do utkání s cílem ukončit výsledkovou krizi, když naposledy vyhráli před třemi týdny v Jihlavě. Už po pěti minutách otevřel skóre Horký. I když měli domácí hokejisté převahu, častěji stříleli, v koncovce se proti brankáři Kantorovi celou první třetinu neprosadili. Litvínov spoléhal pouze na brejky, které ale nedotáhl do koncovky. Vyrovnat mohl ve 13. minutě Vandas, jehož sólo brankář Čiliak chytl.

Od druhé třetiny Kometa tlak vystupňovala, Severočeši se nedokázali na dlouhé minuty dostat z vlastního obranného pásma. Ve 23. minutě přidal druhý gól Čermák, vzápětí Zaťovič orazítkoval tyčku a ve 30. minutě zvýšil náskok Gulaši. Litvínov se jen na chvíli vzepjal k odporu, jehož výsledkem byl první gól. Trávníčkovo nahození kotouče z boku se od Čiliaka odrazilo do sítě. V závěru druhé třetiny už zcela ovládla hru Kometa, jejíž další dva góly přidali v přesilovce Hruška a sedm vteřin před druhou přestávkou se zapsal mezi střelce i Zaťovič.

V brance Litvínova Kantora vystřídal po druhé třetině Soukup, kterého po necelých třech minutách překonal Radim Zohorna. Pod dojmem vysokého náskoku Kometa v závěru polevila a umožnila soupeři po gólu Válka korigovat výsledek. Kometa potěšila domácí fanoušky konečně tříbodovou výhrou, naposledy zdolala 13. října Olomouc 5:0.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Horký (L. Čermák, Dočekal), 23. L. Čermák (Horký, Bartejs), 30. Gulaši (Dočekal, Krejčík), 37. J. Hruška (H. Zohorna, Horký), 40. Zaťovič (Barinka, M. Erat), 43. R. Zohorna (Mallet, Haščák) - 33. Trávníček, 54. Válek (Matoušek, Jurčík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 7228.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs, Mikyska - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Horký, L. Čermák, Dočekal - Haščák, R. Zohorna, Plášek. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.
Litvínov: Kantor (41. Soukup) - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička - Jánský, V. Hübl, J. Černý - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek - Stříbrný, Šimeček, Helt. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín