Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 5:0Vítkovice rozdrtily Zlín, Bartošák má první nulu v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Zdráhal 1 : 0
33. Roman 2 : 0
35. Lev 3 : 0
45. Lev 4 : 0
50. Sloboda 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 27. kole extraligy Zlín 5:0 a po předchozí sérii tří porážek podruhé za sebou naplno bodovali. Berani naopak neuspěli poprvé po třech vítězstvích v řadě. Dvěma góly se podílel na kanonádě Ostravanů útočník Jakub Lev a brankář Patrik Bartošák udržel poprvé v sezóně čisté konto.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Patrik Bartošák z Vítkovic zasahuje.

Článek

V úvodu utkání byly aktivnější Vítkovice, ale hrálo se bez větších šancí. Blízko úvodní trefy byl až v deváté minutě Kucsera, jehož teč skončila mimo Kašíkovu branku.

O tři minuty později už se domácí radovali. Kolouch našel mezi kruhy osamoceného Zdráhala, který si přehodil puk na bekhend a otevřel skóre. Šance na vyrovnání se naskytla hostům po vyloučeních Kloka a Slobody, ale ani 54 vteřin trvající výhodu pěti proti třem nevyužili.

Ve druhé části zahrozil po spolupráci s Freibergsem zlínský kapitán Veselý. Pak se Berani ubránili při Fryšarově trestu a ve 28. minutě měl obrovskou šanci Okál, který ale v úniku na Bartošáka nevyzrál.

Za pět minut udeřili opět domácí. Romanův první pokus z pravého kruhu ještě Kašík vyrazil, ale na následnou bekhendovou dorážku už nestačil. Za 113 vteřin pojistil náskok Vítkovic Lev, který doklepl puk za Kašíka po Barankově střele od modré čáry. Při vyloučeních Sedláčka a Valenty se skóre neměnilo, přestože domácí hráli i 19 vteřin v pěti proti třem.

Na přelomu druhé a třetí části přečkal Zlín oslabení i při Fořtově trestu, ale ve 45. minutě zvýšil svou druhou trefou v utkání Lev. Za brankou získal puk, využil Kašíkova podklouznutí a zasunul puk bekhendem u levé tyče. Výsledek ještě dovršil v 50. minutě tvrdou ránou bek Sloboda.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Aukro Berani Zlín 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. P. Zdráhal (Kolouch, Kucsera), 33. O. Roman (D. Květoň), 35. Lev (Baranka, Bartovič), 45. Lev (Klok), 50. Sloboda (T. Jáchym, Kurovský). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Tomi (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5958.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, Výtisk - Bartovič, Lev, Olesz - Szturc, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský - Tomi. Trenéři: Petr a Trnka.
Zlín: Kašík - Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka, Gazda - Šťastný, Fořt, O. Veselý - Okál, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - Klhůfek, P. Sedláček, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: