Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 5:2Zlín ukončil sérii porážek s Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Okál (trestné střílení) 1 : 0
27. Kubiš 2 : 0
31. Okál 3 : 0
33. P. Sýkora 3 : 1
36. Okál 4 : 1
49. P. Sýkora 4 : 2
60. Ondráček 5 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v nedělním 28. kole extraligy Pardubice 5:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek ve vzájemných zápasech s Dynamem. Dvěma góly se na výhře domácích podíleli Jiří Ondráček a Zdeněk Okál, Východočechy od třetí prohry v řadě neuchránily ani dvě branky Petra Sýkory.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Pardubický brankář Ondřej Kacetl kontroluje dění v obranné třetině.

Článek

Beranům ideálně vyšel vstup do utkání. Ve třetí minutě Dynamo špatně střídalo, díky čemuž se dostal do samostatného úniku Ondráček, zakončit ale skrze faul Jána Sýkory nemohl. Zlínský útočník dostal druhý pokus v podobě trestného střílení, které střelou k tyči proměnil.

Domácí byli nadále nebezpečnější, hrozili především z brejků. Při jednom z něj pálil však Okál příliš vysoko, později Fořt také neuspěl. Pardubičtí poté gestem fair play odvolali možnou přesilovou hru, početní výhodu si hosté zahráli až v závěru první třetiny, vyrovnat v ní ale nedokázali.

Hned po úvodním buly druhé dvacetiminutovky se do další brejkové situace dostal Okál, snažil se ale o přihrávku, která neprošla. Bukarts poté trefil tyč. Zlínští se ale druhé branky dočkali, vyloučení Jána Sýkory potrestal ve 27. minutě pohotově tečující Kubiš.

Krátce po polovině zápasu kapituloval Kacetl potřetí, kdy v čase 30:34 střelu Bukartse bruslí dopravil do sítě puk Okál. Úmysl v podobě kopnutí puku neshledal na této situaci ani videorozhodčí. Dynamo se ale už ve 33. minutě dostalo zpět do hry, to když Kašík podruhé v krátké chvíli chyboval při rozehrávce, tentokrát toho využil Petr Sýkora.

Na ledě se začalo přiostřovat, desetiminutový trest dostal Treille za vystřelení po přerušení hry, shodný osobní trest dostal i Lotyš Freibergs za to, že po francouzském hráči vystřelil pukem. Radost na trestné lavici měl ale větší domácí hráč, na 4:1 zvýšil po úniku Okál.

Do třetí části vstupovali Berani v přesilovce, gólman Kacelt totiž po skončení druhé třetiny dostal dvě minuty za sekání. Dlouho se nic zajímavého nedělo, až pak z ničeho nic začaly Pardubice ještě mluvit do průběhu utkání. Po třinácti vteřinách dvojnásobné početní výhody snížil na 2:4 svým druhým gólem v zápase Petr Sýkora.

Následně měli třetí branku na hokejce hráči Dynama při pokračující početní výhodě či při čtyřminutovém trestu Matějíčka, Berani se ale ubránili. Na konečných 5:2 poté trefou do prázdné branky přes celé kluziště pečetil výhru Zlína Ondráček.

Aukro Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Ondráček z trest. střílení, 27. Kubiš (O. Veselý, Matějíček), 31. Okál (Bukarts, Honejsek), 36. Okál (Bukarts, Žižka), 60. Ondráček - 33. P. Sýkora (Rolinek), 49. P. Sýkora (Marosz). Rozhodčí: Pešina, Kubičík - Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:4, navíc Freibergs - Treille oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2885.
Zlín: Kašík - Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka, Gazda - Okál, Honejsek, Bukarts - Kubiš, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Fryšara, Ondráček - Klhůfek, Sedláček, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Ščotka, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Havlík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Bojko, Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: