Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 1:0 SNHradec v zápase gólmanů porazil Brno po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Džerinš (rozhodující nájezd) 1 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v nedělním 28. kole extraligy Brno 1:0 po samostatných nájezdech. O výhře domácích rozhodl skvělou fintou lotyšský útočník Andris Džerinš. Páté čisté konto v sezoně udržel brankář Patrik Rybár, ze hry neinkasoval ani hostující Marek Čiliak a do statistik si tak připsal třetí nulu.

Článek

Hradec šel do zápasu bez kapitána, útočníka Bednáře nepustila do hry nemoc. Možná i to mělo vliv na první třetinu, v níž bylo Brno jasně lepší. Jenže Rybár, který byl v pátek v Liberci střídán už po šesti minutách a třech gólech, byl tentokrát perfektní.

Především v 10. minutě předvedl famózní zákrok při šanci Zohorny. Navíc zvládl i následující závar. Rybár se vyznamenal také ve 13. minutě při Haščákově teči. Minutu před koncem třetiny Svoboda projel do jasné šance, ale v koncovce selhal.

Mountfield tak přežil první část bez úhony a ve druhé byl mnohem nebezpečnější. Hned v první minutě měl velkou příležitost po Dragounově nahození od mantinelu nejlepší střelec týmu Köhler, ale Čiliak byl na místě. Největší šance však domácí vyprodukovali v nerovnovážném stavu hráčů. Nejprve v přesilovce.

Ve 27. minutě mohl otevřít skóre Dragoun, poté po teči Zámorského střely Červený. Ani jednou se to však Hradeckým nepovedlo. Dragoun poté mohl udeřit i ve vlastním oslabení ve 32. minutě, ale nájezd ze strany mu Čiliak vykryl a přestál i následnou Köhlerovu dorážku.

Třetí třetina začala velkou hradeckou možností. Berger se elegantně zbavil obránce, ale jeho střelu Čiliak vyrazil betonem. Poté už byli aktivnější hosté. Jenže Rybár v hradecké brance zářil. Nepřekonal ho Zohorna, při Nahodilově dorážce mu pomohla tyč, což potvrdil také videorozhodčí.

Nečasovu šanci zastavil sám hradecký gólman, stejně jako v 56. minutě únik Horkého a o o chvíli později Nahodilovu příležitost. V 59. minutě Rybárovi proti Svobodově střele pomohla tyčka.

Rybár nakonec pomohl Hradci k prodloužení. Přestože ho Brno začalo přesilovkou a Hradec dostal podobnou možnost na konci, gól nepadl. Rybár s Čiliakem potvrdili postavení nejlepších hráčů utkání.

O vítězi rozhodly nájezdy. Hned první brněnský proměnil Mallet, z hradeckých zareagoval Červený ranou do horního rohu. Poté se nečekanou fintou prosadil domácí Džerinš a hradeckou výhru potvrdil v souboji s Eratem brankář Rybár.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno po sam. nájezdech
Rozhodující nájezd: Džerinš. Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, D. Klouček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5011.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Dragoun, Berger - M. Látal, Džerinš, Kukumberg - Cingel, Koukal, Červený - R. Pavlík, Tuominen, Miškář. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs - M. Erat, Nečas, Zaťovič - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Vincour, L. Čermák, Horký - Haščák, Dočekal, T. Svoboda. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín