Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 2:4Vítkovice pošesté v řadě porazily Spartu, Lev si dal dárek k narozeninám

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Lev 0 : 1
20. Hlinka 1 : 1
23. Kucsera 1 : 2
30. Zdráhal 1 : 3
32. Forman 2 : 3
58. Hudeček 2 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Jestli mají hokejisté Sparty v současné době nějakého vyloženě neoblíbeného soupeře, pak jím jsou Vítkovice. Pražané podlehli svěřencům kouče Jakuba Petra už pošesté v řadě, naposledy v úterní dohrávce 16. extraligového kola 2:4. Hrdinou Vítkovic, které naplno bodovaly počtvrté za sebou, byl útočník Jakub Lev, který si gólem a asistencí dal dárek ke středečním 27. narozeninám. Sparta po čtyřech zápasech nebodovala. Oba týmy proti sobě znovu nastoupí už za tři dny v rámci 29. kola, tentokrát v Ostravě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Lev z Vítkovic (uprostřed) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů Karola Slobody (vlevo) a Ondřeje Romana.

Článek

Oba týmy se musely obejít bez řady hráčů stabilní sestavy; Vítkovicím chyběli Tybor, Dej, Urbanec, Výtisk i Bartovič, který už v šestnáctém kole nastoupil za Liberec. Sparta ze stejného důvodu postrádala Jarůška, jenž už v tomto kole hrál za Hradec, navíc nemohla využít ani Piskáčka, Mikuše, Pecha a Klimka, takže se do její sestavy dostali i junioři Martin Jandus a Tomáš Pšenička.

V brance Pražanů pak zažil extraligový debut dvacetiletý Petr Kváča, jenž má v klubu vyřízené střídavé starty z prvoligových Českých Budějovic. O naději na čisté konto však přišel už v 15. minutě, když jej ve třetí přesilovce Vítkovic v zápase střelou z mezikruží na vyrážečku překonal Lev.

Bartošákova neprůstřelnost trvala 161 minut

Sparta mohla srovnat necelé dvě minuty před první přestávkou, kdy zůstal zcela sám před brankou Hlinka, těsně ale minul. Kapitán domácích si ale hned vzápětí spravil chuť, když v početní převaze po parádním vyšachování hostující obrany zasouval do odkryté branky. Gólman Vítkovic Patrik Bartošák tak po 161 minutách přišel o neprůstřelnost.

Krátce po startu prostřední části hry mohl otočit skóre při hře ve čtyřech na obou stranách Forman, Bartošák se proti jeho střele ale bleskově přesunul k druhé tyči. Z protiútoku navíc vypálil z levého kruhu Kucsera, Kváča vyrazil puk jen před něj a vítkovický forvard vrátil svému týmu vedení.

V polovině utkání pak Ostravané udeřili i při vlastním oslabení a po pohotové ráně Zdráhala měli už dvougólový náskok. Sparta ale nerezignovala a opět si pomohla přesilovou hrou. Střela Reichenberga se odrazila přímo k nekrytému Formanovi, jenž neměl problém trefit opuštěnou klec. A kdyby pak Vítkovice nezachránila při dorážce Smejkala tyčka, mohlo už být vyrovnáno.

Ke třetímu gólu byli Výborného svěřenci blízko i v úvodu třetí třetiny, jenže Reichenberg zcela sám před odkrytou brankou netrefil puk ideálně. V 50. minutě pak naopak Sparta děkovala Kváčovi, že ji udržel ve hře, když lapačkou zlikvidoval samostatný únik Zdráhala. A extraligový debutant se pak zaskvěl ještě víc, když báječným skokem zlikvidoval i přesilovkovou tutovku Romana. V 58. minutě se však k opakované střele dostal Hudeček a uzavřel na konečných 4:2 pro Vítkovice.

Dohrávka 16. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. J. Hlinka (Reichenberg, Forman), 32. Forman (Reichenberg, Z. Michálek) - 14. Lev (Baranka, Sloboda), 23. Kucsera (Hrbas), 30. P. Zdráhal (Lev), 58. Hudeček (Olesz). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5432.
Sparta: Kváča - Z. Michálek, Kalina, Nedomel, T. Dvořák, T. Pavelka, Švrček, od 21. navíc Jandus - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Uher, Černoch, Smejkal - Forman, J. Hlinka, Reichenberg - Dvořáček, Pšenička, Kumstát. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok - Hudeček, Lev, Olesz - Szturc, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice