Hlavní obsah

Liberec - Curych 0:1Liberec ve čtvrtfinále Ligy mistrů ztrácí, zopakuje osmifinálové překvapení?

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Pestoni 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce podlehli v úvodním čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů na svém ledě švýcarskému Curychu těsně 0:1. Bílí Tygři tak budou muset v odvetě, která je na programu ve Švýcarsku přesně za týden, dohánět jednobrankové manko. Bezgólový stav trval až do 45. minuty, kdy se trefil hostující útočník Inti Pestoni.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Ordoš z Liberce a Patrick Geering (vlevo) a brankář Niklas Schlegel z Curychu.

Článek

Liberec nastoupil do utkání ve značně omlazené sestavě a v úvodu byla na domácích hráčích znát mírná nervozita. V první šanci se tak objevil hostující Geering, Janus byl ale připraven. Na druhé straně protáhnul gólmana Schlegela ostrou ranou Pyrochta.

Ve 13. minutě se po Mikyskově pasu ocitnul sám před curyšskou brankou Bulíř, Schlegel ho však vychytal. V závěru první části ještě hráli Bílí Tygři první přesilovku zápasu, nesehráli ji však vůbec dobře a branku prakticky neohrozili.

Ihned po přestávce nadělala Schlegelovi značné problémy dělovka Vlacha. Z protiútoku mohl švýcarský tým poslat do vedení Pestoni, Janus si ale s jeho únikem poradil. V polovině utkání hráli Severočeši početní výhodu a tvrdě pálil Ševc, hostující gólman však vytáhl výborný zákrok. Nepřišel si na něj ani z ideální pozice zakončující Bližňák.

V úvodu třetího dějství zkoušel Januse překvapit florbalovou fintou Pettersson, liberecký brankář ale pohotově zasáhnul. Ve 45. minutě už byl však krátký na přesnou střelu Pestoniho a Curych šel do vedení. Odpovědět mohl po pěkné individuální akci Kolmann, jenže Schlegel byl u tyče včas. Vyrovnání měl poté na hokejce Jašek, Schlegel mu ale překazil gólovou radost parádním zákrokem.

Liberečtí se i nadále tlačili do útoku a v další šanci se objevil znovu agilní Kolmann, brankář Curychu však nadále odolával. Minutu před koncem třetí třetiny dostali Bílí Tygři výhodu přesilové hry, kterou ještě umocnili odvoláním Januse z branky. I přes velkou snahu se však už vyrovnání nedočkali.

Bílí Tygři však již dokázali, že ani prohra v domácím prostředí nemusí nutně znamenat tragédii. V osmifinále rovněž prohráli se švédskou Frölundou doma 2:3, aby v odvetě  zvítězili v Göteborgu v infarktové bitvě celkem 6:4 v prodloužení a dvojnásobného vítěze soutěže vyřadili.

Čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů - první zápas:
Bílí Tygři Liberec - ZS Curych Lions 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 45. Pestoni (Pettersson, P. Baltisberger). Rozhodčí: Novák, Kubuš (oba SR) - Frodl, Lhotský (oba ČR). Vyloučení: 0:4. Bez využití. Diváci: 3842.
Liberec: Janus - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner, Husa - Ordoš, P. Jelínek, Jašek - J. Stránský, Bulíř, Mikyska - Lakatoš, Bližňák, J. Vlach - Teplý, Z. Král, D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Curych: Schlegel - Klein, Seger, Sutter, Geering, Guerra, P. Baltisberger, Karrer - Ch. Baltisberger, Korpikoski, Wick - Pettersson, Sjögren, Pestoni - Künzle, Schäppi, Herzog - Kenins, Prassl, Pelletier - Miranda. Trenéři: Walson a Johansson.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice