Hlavní obsah

Nadal a Muguruzaová jsou tenisty roku podle federace ITF

Londýn

Španělští tenisté Rafael Nadal a Garbiňe Muguruzaová jsou podle mezinárodní federace ITF nejlepšími hráči letošního roku. Dva zástupci z jedné země získali ocenění poprvé po 19 letech, naposledy se to podařilo Petu Samprasovi a Lindsay Davenportové z USA v roce 1998.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Rafael Nadal při svém úvodním vystoupení na letošním Turnaji mistrů v Londýně.

Článek

Nadalovi se v letošní sezóně podařil skvělý návrat po zranění, na Roland Garros získal 10. titul a přidal i další grandslamový triumf na US Open. Sezónu zakončil na místě světové jedničky před švýcarským rivalem Rogerem Federerem, jenž rovněž prožil po zdravotní pauze v roce 2016 senzační sezónu.

Jednatřicetiletý rodák z Mallorcy získal ocenění potřetí, Muguruzaová se z něj raduje poprvé v kariéře. V roce 2017 se blýskla vítězstvím ve Wimbledonu a na čas usedla i na tenisový trůn. Sezónu ukončila na druhém místě žebříčku za Simonou Halepovou z Rumunska, která na grandslamový titul stále čeká.

Nejlepším deblovým párem byli vyhlášeni Lukasz Kubot z Polska a Brazilec Marcelo Melo. Mezi ženami triumfovaly kariéru končící Švýcarka Martina Hingisová a Čchan Jüng-žan z Tchaj-wanu, jež bude v nadcházejícím roce novou partnerkou Andrey Sestini Hlaváčkové.

Reklama