Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 6:0Hokejisté Plzně podruhé deklasovali Olomouc, opět neinkasovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Sklenička 1 : 0
22. Kaňák 2 : 0
29. Indrák 3 : 0
35. Stach 4 : 0
39. Indrák 5 : 0
53. Kratěna 6 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně deklasovali ve 29. kole extraligy Olomouc 6:0 a prodloužili svoji bodovou sérii na třináct utkání, z nichž dvanáct vyhráli. O osudu utkání rozhodl vedoucí tým soutěže ve druhé třetině, ve které čtyřikrát skóroval. Dvakrát trefil Miroslav Indrák. Páté čisté konto v sezoně, druhé proti Hanákům, si připsal brankář Miroslav Svoboda.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hokejistů Plzně v utkání proti Olomouci.

Článek

Domácím do tempa pomohla v úvodu početní výhoda, během níž sice nejprve zahrozil střelou po rychlém brejku a přečíslení dva na jednoho Strapáč, ale za chvíli už musel na druhé straně zlikvidovat pokus nekrytého Kracíka Konrád. V páté minutě už olomoucký gólman zasáhnout nestačil, když chyby v rozehrávce využil Sklenička k úspěšnému výjezdu zpoza branky.

Poté se aktivnější Indiáni dlouho nemohli prosadit do šance, až po zaváhání defenzivy hostů zamířil ve 14. minutě na brankovišti osamocený Denis Kindl po vybídnutí od Hollwega nad.

Krátce po pauze zakončení unikajícího Indráka dokázal vytěsnit Konrád mimo, ale ve 22. minutě už nedokázal zastavit tvrdou střelu Kaňáka, jenž svým prvním extraligovým gólem zvýšil na 2:0. Odpovědět mohl po ideálně načasované přihrávce Eberleho Knotek, ale jeho bekhendovou střelu gólman Svoboda vyrazil.

Následně Indiáni začali díky kombinacím ve velké rychlosti Kohouty přehrávat a ve 29. minutě po nezištné nabídce Kracíka přidal při ponechané výhodě pohodlně třetí gól Indrák a vyhnal tím Konráda z branky. Jeho náhradník Falter se uvedl skvělým zákrokem proti přesilovkovému voleji Gulaše.

Ve 35. minutě nejprve z ojedinělé akce na druhé straně ztroskotal nekrytý Holec na Svobodovi a z protiútoku skóroval Stach ranou švihem z levého kruhu. Hosté pak přečkali gólovou příležitost Petra Straky, necelé dvě minuty před druhou sirénou však Indrák tečoval nahození Jonese na 5:0.

Závěrečná třetina se odehrála spíše z povinnosti. Olomoučtí nepřekonali Svobodu ani během přesilové hry ve 46. minutě, kdy selhal mezi kruhy volný Laš. Naopak po samostatném úniku uzavřel Kratěna proti svému někdejšímu mateřskému týmu výsledek na konečných 6:0.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. D. Sklenička, 22. Kaňák (P. Straka, Kratěna), 29. Indrák (Kracík, Stach), 35. Stach (Mertl, J. Kindl), 39. Indrák (Jones), 53. Kratěna. Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 6003.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kracík, Stach - M. Chalupa, Kratěna, P. Straka - Hollweg, Preisinger, D. Kindl. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Olomouc: Konrád (29. Falter) - Jaroměřský, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Staněk, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Roman Vlach, Burian - Macuh, Strapáč, J. Káňa - Jergl, Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: