Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 7:3Vítkovice porazily Spartu a Pražany zdolaly posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Klok 1 : 0
15. Roman 2 : 0
22. Květoň 3 : 0
29. Kurovský 4 : 0
32. Kudrna 4 : 1
37. Reichenberg 4 : 2
38. Kudrna 4 : 3
39. Olesz 5 : 3
42. Szturc 6 : 3
48. Lev 7 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Výhrou 7:3 prodloužili hokejisté Vítkovic vítěznou sérii se Spartou o sedmý zápas. Domácí po skvělém úvodu vedli už 4:0, Pražané se díky dvěma gólům Andreje Kudrny přiblížili na rozdíl branky, ale závěr patřil znovu Ostravanům. Ti kontrovali třemi trefami a v nejvyšší soutěži popáté za sebou naplno bodovali. Tři asistence zaznamenal obránce Ivan Baranka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Klok z Vítkovic (uprostřed) se raduje z prvního gólu proti Spartě se spoluhráči Tomášem Jáchymem (vpravo) a Šimonem Stránským.

Článek

Vítkovice po sérii výher nad pražským celkem vlétly do utkání s velkým sebevědomím a to ještě podpořil rychlý gól. Stránský v 6. minutě ideálně našel v jízdě Kloka, který nekompromisní ranou pod horní tyč překonal Kváču.

Domácí mohl v úvodní ofenzivě zbrzdit exvítkovický útočník Vrána, který se sice parádně prokličkoval od mantinelu až před Bartošáka, ale ten proti jeho ráně sevřel betony. Ostravané navíc po brejku se štěstím odskočili do dvougólového vedení, když Romanovu přihrávku z úhlu pod tlakem obránce Michálek nešťastně poslal do vlastní brány.

Z pohledu Vítkovic znovu běželo všechno jako po másle. Aktivní a nátlakové pojetí na Spartu platilo a v úvodu druhé části Květoň po individuálním průniku švihem z kruhu pokořil Kváču potřetí. Hostující gólman pak v 28. minutě bravurně odvrátil takřka jistý gól po Kucserově ráně, ale po dvaceti sekundách znovu zamotal sparťany Stránský a po jeho akci a velkém důrazu na brankovišti Kurovský zvýšil na 4:0.

Obrodu Pražanů paradoxně nastartovalo přesně v půli utkání dlouhé oslabení tři na pět. To už domácí za výrazného vedení sehráli na hranici bezstarostnosti a při hře čtyři na pět vdechl po vítkovické chybě trefou ze sólového nájezdu nový život hostům Kudrna.

Reichenberg pak v početní výhodě pět na čtyři v 37. minutě snížil na 2:4 a po Trškově hrubce Kudrna prostřelil Bartošáka potřetí. Mohutný rozmach Sparty ale vzápětí paralyzoval Olesz, který ještě před pauzou ze vzduchu zblízka doklepl puk za Kváčova záda popáté a domácí barvy zase uklidnil.

Místo Kváči nastoupila Sparta do poslední části v brance s Honzíkem, ale i ten po 79 sekundách lovil puk ze sítě, když ho zblízka překonal Szturc. Na vítkovické hokejky se vrátila jistota. Po Barankově přesné kolmici Lev tváří v tvář proti Honzíkovi zavěsil posedmé a dostal soupeře definitivně na lopatky.

Výhra domácích mohla být ještě vyšší, ale vyloženou možnost Stránského zmařil Honzík. Přesto je sedm obdržených gólů pro sparťany nejvyšším přídělem v sezoně.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 7:3 (2:0, 3:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Klok (Š. Stránský), 15. Roman (Hrbas, Baranka), 22. D. Květoň (Baranka), 29. Kurovský (T. Jáchym, Š. Stránský), 39. Olesz (Bartovič, Lev), 42. Szturc (Roman, D. Květoň), 48. Lev (Baranka, Sloboda) - 32. Kudrna (Říčka), 37. Reichenberg (Jarůšek, P. Vrána), 39. Kudrna. Rozhodčí: Müllner (SR), Snášel - Kollár, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8036.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok - Bartovič, Lev, Olesz - Szturc, Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Sparta: Kváča (41. Honzík) - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Švrček, T. Dvořák, Nedomlel, Piskáček - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Forman, J. Hlinka, Reichenberg - Kudrna, Klimek, Kumstát - Uher, Černoch, Smejkal. Trenéři: Výborný a Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články