Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 3:4Smoleňák při premiéře rozhodl o hradecké výhře v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Gerhát 1 : 0
26. Černý 2 : 0
26. Červený 2 : 1
39. Cingel 2 : 2
45. Graňák 2 : 3
46. Hanzl 3 : 3
60. Smoleňák 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 29. kole extraligy na ledě Litvínova 4:3 a poprvé v sezoně tak dokázali Vervu porazit. Utkání rozhodl v čase 59:25 útočník Radek Smoleňák, který nastoupil v dresu Mountfieldu poprvé od svého příchodu ze Slovanu Bratislava.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nová hradecká posila, útočník Radek Smoleňák.

Článek

Do první šance zápase se dostal v páté minutě Červený, který prověřil připravenost domácího brankáře Petráska ranou z levého křídla. V další šanci se ocitl Koukal, který byl sám u tyčky, domácí gólman se ale rychle přesunul a šanci zneškodnil.

Až poté poprvé zahrozili i Severočeši, Gerhát ale v dobré pozici těsně minul levou tyčku. V 13. minutě se z nenápadné akce zrodila první branka. Hunkesovi nesedla střela od modré, puk se doklouzal ke Gerhátovi a slovenský útočník překonal Rybára. Hradečtí se snažili rychle odpovědět, Petrásek byl ale pozorný. Poradil si i s pokusem Kukumberga v závěru první třetiny.

V úvodu druhé části hráli hosté čtyři minuty přesilovou hru, ale místo vyrovnávací branky se vteřinu před návratem vyloučeného Kubáta prosadil z brejku Černý a posunul Litvínov do dvougólového vedení.

Snížení na rozdíl jediné branky ale přišlo už za 52 vteřin, kdy se krásnou střelou do horního rohu branky prosadil Červený. Hosté následně ovládli hru a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vyrovnat. O druhý gól se nakonec postaral v 39. minutě důrazný Cingel.

První šanci závěrečné třetiny si připsal Látal, které se dobrým pohybem dostal až před Petráska, jeho rychlou kličku dokázal domácí brankář se štěstím zneškodnit. V 45. minutě Bednář nezištně našel Graňáka, který posunul Hradec poprvé do vedení. Hosté se z něj však radovali jen 44 vteřin, než pohotovou dorážkou vyrovnal Hanzl. Za nevhodnou oslavu ale domácí útočník následně inkasoval osobní trest.

Vrátit vedení zpět na stranu Litvínova mohl v 49. minutě Vandas, Rybár ale jeho tvrdou střelu vyrazil. Severočeši byli aktivnější, ale k úspěchu jim to nepomohlo. V samotném závěru nechali před brankou volného Smoleňáka, který nezaváhal a premiéru v novém dresu oslavil vítězným gólem.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:4 (1:0, 1:2. 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Gerhát (Hunkes, F. Lukeš), 26. J. Černý (Sörvik), 46. M. Hanzl (Hunkes, Trávníček) - 26. Červený (Köhler), 39. Cingel (Džerinš), 45. Graňák (Džerinš, Bednář), 60. Smoleňák (Bednář, Graňák). Rozhodčí: Šír, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3, navíc M. Hanzl (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4225.
Litvínov: Petrásek - Hunkes, Kubát, Baránek, Sörvik, Gula, Z. Sklenička, L. Doudera - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Vandas, Ihnacak, J. Černý - Nejezchleb, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Dragoun, Berger - Bednář, Džerinš, Smoleňák - M. Látal, Koukal, Červený - R. Pavlík, Kukumberg, Cingel. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: