Hlavní obsah

Chabarovsk - Vladivostok 2:1Kolář asistoval u vítězné trefy Chabarovsku, Francouz udržel nulu

Aktualizováno

Obránce Jan Kolář asistoval u vítězné branky hokejistů Chabarovsku, kteří v Kontinentální lize porazili v souboji týmů z Dálného východu Vladivostok 2:1. Brankář Pavel Francouz udržel v utkání proti Barysu Astana čisté konto a pomohl Čeljabinsku k výhře 4:0. Útočník Lukáš Radil ze Spartaku Moskva skóroval podvanácté v ročníku a podílel se na vysokém vítězství 8:2 nad Slovanem Bratislava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Pavel Francouz

Článek

Kolář navázal na svůj výkon z předchozího zápasu proti Kunlunu, v němž se rozhodujícím gólem a přihrávkou podílel na výhře ve stejném poměru. Český reprezentant si dnes vylepšil bilanci na čtyři branky a osm asistencí a je nejproduktivnějším obráncem Chabarovsku.

Poslední tým Černyševovy divize sice v regionálním derby vedl, ale domácí ještě v druhé třetině vyrovnali a v 53. minutě rozhodl Vjačeslav Litovčenko.

Radil se dvanáctým gólem dotáhl na nejlepšího českého střelce v lize Jiřího Sekáče z Kazaně. Krátce po zahájení závěrečné třetiny překonal krajana Jakuba Sedláčka v přesilové hře a zvýšil na 5:1, následně se Spartak proti českému debutantovi v brance Slovanu prosadil ještě třikrát. Na první gól hostů přihrál Lukáš Kašpar, o osm obdržených branek se Sedláček rovným dílem podělil s Jakubem Štěpánkem.

Francouz zastavil všech 23 střel Astany a vychytal druhou nulu v sezóně. Duel českých gólmanů Jakuba Kováře a Dominika Furcha vyzněl pro Kováře, Jekatěrinburg doma zvítězil nad Omskem 3:2. Ani Kovář přitom neměl daleko k čistému kontu, první gól mu hosté dali až 63 vteřin před koncem zápasu.

Alexandr Salák pomohl Novosibirsku po pěti porážkách v normální hrací době alespoň k bodu za prohru 2:3 po samostatných nájezdech v Magnitogorsku. Na první gól domácího celku přihrál Jan Kovář, který bodoval po čtyřzápasové odmlce. Na nájezdy vystřídal Saláka Alexej Krasikov, ale překonali ho všichni tři domácí střelci včetně Kováře.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Vladivostok 2:1 (za domácí Kolář 0+1)
Čeljabinsk - Barys Astana 4:0 (čisté konto Francouz)
Jekatěrinburg - Omsk 3:2
Magnitogorsk - Novosibirsk 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Jan Kovář 0+1)
Čerepovec - Viťaz Podolsk 3:2 v prodl. (za hosty Mozík 0+1)
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 1:3
Nižněkamsk - Dynamo Moskva 1:2
Nižnij Novgorod - Jokerit Helsinky 3:2
Spartak Moskva - Slovan Bratislava 8:2 (Radil 1+0 - Kašpar 0+1).

Reklama