Hlavní obsah

Köln - Freiburg 3:4Kolín nad Rýnem ztratil třígólové vedení a podlehl Freiburgu

Aktualizováno

Fotbalisté Kolína nad Rýnem byli v 15. kole německé ligy blízko prvního vítězství v sezoně, když nad Freiburgem po půlhodině vedli už 3:0. Hosté ale zejména díky útočníkovi Nilsu Petersenovi, který v závěru proměnil dvě penalty a vstřelil hattrick, zápas otočili a nakonec vyhráli 4:3. Kolín má na kontě stále jen tři body, na nesestupové pozice ztrácí dvanáct bodů. Freiburg se posunul na barážovou šestnáctou příčku před Brémy.

Článek

Úvod zápasu, který začal s půlhodinovým zpožděním kvůli sněhu, vyšel kolínským fotbalistům na jedničku. V osmé minutě otevřel skóre Klünter, o chvíli později zvýšil z pokutového kopu Guirassy. Na zasněženém trávníku nebyl vidět penaltový puntík, rozhodčí tak musel jedenáctimetrovou vzdálenost od branky odkrokovat.

Na 3:0 zvýšil nešťastně vlastní brankou Stanko, přesto se Stefan Ruthenbeck nedočkal vítězného bundesligového debutu na lavičce porýnského celku. V závěru poločasu snížil Petersen a v 65. minutě hlavou vstřelil kontaktní gól Haberer.

Minutu před koncem základní hrací doby videorozhodčí potvrdil penaltu po Özcanově zákroku ve vápně a nejlepší střelec Freiburgu Petersen vyrovnal. V páté minutě nastavení dostal po Guirassyho ruce k dispozici další pokutový kop a zkompletoval hattrick. Freiburg vyhrál venku poprvé v sezóně.

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem prohrál na hřišti Hannoveru 0:2. O první výhru domácích po čtyřech zápasech se postarali Füllkrug a Harnik. Hannover potvrdil, že se mu na vlastním stadionu vcelku daří, ze sedmi duelů vydoloval 14 bodů a inkasoval jen pětkrát.

Hertha Berlín bez zraněného záložníka Vladimíra Daridy remizovala v Augsburgu 1:1. Domácí vedli zásluhou Caiubyho, v nastavení ale vyrovnal Kalou. Augsburg bodoval potřetí v řadě a je sedmý pouze o skóre za Hoffenheimem.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Kolín nad Rýnem - Freiburg 3:4 (8. Klünter, 16. Guirassy z pen., 29. vlastní Stanko - 39., 89. z pen. a 90.+5 z pen. Petersen, 65. Haberer),
Hannover - Hoffenheim 2:0 (59. Füllkrug, 85. Harnik)
Augsburg - Hertha Berlín 1:1 (74. Caiuby - 90.+1 Kalou)

Reklama

Související témata: