Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 4:1Olomouc i podruhé v sezóně zdolala doma Liberec o tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Skladaný 1 : 0
14. Laš 2 : 0
43. Lakatoš 2 : 1
52. Burian 3 : 1
60. Káňa 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 30. kole extraligy Liberec 4:1. Hanáci vedli ve 14. minutě už 2:0, nakonec porazili doma Bílé Tygry i podruhé v sezóně o tři góly. Olomouc bodovala posedmé z posledních devíti utkání, ale poprvé za toto období získala všechny tři body. Severočeši naproti tomu vyšli počtvrté z posledních šesti vystoupení naprázdno a během této série získali jen čtyři body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, Lukáš Derner z Liberce a Robin Staněk z Olomouce.

Článek

Olomouc nastoupila bez pěti hráčů základní sestavy, chyběli jí hned tři centři. V sedmé minutě přesto předvedli Kohouti parádní akci: Staněk rozehrál do křídla Burianovi, který našel Skladaného na středu kluziště a slovenský útočník rychlým bekhendem překonal svého krajana v brance Bílých Tygrů Januse. Hosté zahrozili tlakem první formace proti čtvrté lajně Olomouce. Konrád ale zpacifikoval oba dva Jelínkovy bekhendové pokusy.

Další branka Hanáků přišla v přesilové hře. Od modré čáry vypálil z přihrávky Vyrůbalíka Laš a Janus máchnul lapačkou do prázdna. Bílí Tygři se snažili do konce třetiny snížit a byli blízko, ale po Jánošíkově nahození a teči trefil puk Konráda. Hosté navíc hráli přesilovku, jenže špatně a Strapáč se Skladaným málem skórovali v oslabení.

Ve druhé části hráli hosté přesilovku čtyři na tři a Kvapil trefil spojnici. Domácí odpověděli také v početní převaze, po akci Strapáče s Mrázem zůstal sám před Janusem Jakub Galvas, liberecký brankář dobře zasáhl. Zápas pak rozdrobila častá vyloučení. V polovině duel byl blízko snížení Redenbach, který těsně minul po Jánošíkově nahození.

Závěrečná třetina začala snížením Liberce, když olomoucké obraně ujel Lakatoš a nad lapačku Konráda skóroval. Bílí Tygři stáhli sestavu na tři formace a vytvořili si trvalejší tlak. V přesilovce při vyloučení Laše podržel domácí při šanci Redenbacha Konrád.

Kohouti se ubránili a v 52. minutě z brejku zvýšil znovu na rozdíl dvou branek Burian. Liberec zkusil už tři minuty před koncem hru bez brankáře, Olomoučtí ale odolali a Káňa navrch přidal čtvrtý gól.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Skladaný (Burian, Staněk), 14. Laš (Vyrůbalík, Eberle), 52. Burian (Roman Vlach, Skladaný), 60. J. Káňa (Eberle) - 43. Lakatoš (P. Jelínek, L. Krenželok). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 4008.
Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Káňa, Laš - Skladaný, Roman Vlach, Burian - Ostřížek, Mráz, Strapáč - Holec, Macuh, Jergl. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Liberec: Janus - Pyrochta, Ševc, Janošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, Kvapil - Bakoš, Redenbach, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, Jašek - Lakatoš, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: