Hlavní obsah

San Jose - Minnesota 3:4 PPTo byly manévry! Hertl pálil i přihrával, Žraloky však nespasil

Český útočník Tomáš Hertl byl ústřední postavou Žraloků ze San Jose v jejich bitvě v NHL s Minnesotou. Vstřelil gól a na další příhrál, bodoval tak ve třetím utkání v řadě, stejně ale nakonec v prodloužení slavili úspěch hosté. Další čeští hokejisté sice mohli slavit výhry, ale bodově se neprosadili a do statistik se zapsali maximálně dvouminutovými tresty za vyloučení.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose bodoval ve třetím zápase po sobě, gólem a asistencí ale nezabránil prohře s Minnesotou 3:4 v prodloužení. Na snímku Hertl kontroluje puk před dotírajícím Ninem Niederreiterem.

Článek

Jediným týmem, který před svým publikem neuspěl, byl ten ze San Jose. Na jeho ledě vyhrála Minnesota 4:3 v prodloužení. Hosté vedli už 3:0, pak ale začal úřadovat český útočník Tomáš Hertl. V závěrečné minutě druhé dvacetiminutovky se asistencí podílel na přesilovkové trefě Brenta Burnse a Sharks tak oživili naději na dobrý výsledek.

V 55. minutě pak už sám český útočník dopíchl do branky puk, který nezkrotil gólman soupeře a vyrovnal na 3:3. Hala burácela a komentátor nadšeně křičel Tomáš Hertl! Zápas pak dospěl do prodloužení, kde ovšem vítězství urval tým Wild.

Hokejisté Chicaga vyhráli na domácím ledě nad Arizonou 3:1 a potvrdili, že se jim proti tomuto soupeři daří. Zvítězili nad ním totiž už v devátém utkání v řadě. Všechny branky v Chicagu padly v závěrečné části hry. Na domácí straně měl na úspěchu podíl hlavně druhý útok, když se postaral o dva góly.

Slavit výhru mohl český obránce Jan Rutta, jenž se ale do statistik nezapsal. Chicago vyhrálo po šedesáti minutách poprvé od 28 listopadu. Arizona dostala Blackhawks na lopatky naposledy 8. února 2014.

Toronto se radovalo z hubeného vítězství nad Edmontonem 1:0. Kdo se na zápas malinko opozdil, mohl litovat. Nejdůlěžitější okamžik duelu přišel totiž už po 34 sekundách hry, kdy se trefil Zach Hyman. Český obránce Roman Polák se v barvách vítězů zapsal do statistik jen jedním vyloučením za krosček v závěru druhé třetiny.

Na domácím ledě uspěli i hokejisté St. Louis, kteří zvítězili v prodloužení nad Buffalem. Tým Blues vedl po dvou třetinách 2:0 a zdálo se, že se žádná prodloužená konat nebude. Hosty ale vrátil do hry dvěma zásahy Evan Rodrigues. Ten první vstřelil ve druhé minutě třetí třetiny ve chvíli, kdy na trestné lavici seděl český útočník Vladimír Sobotka, jenž pykal za hákování. V závěrečné minutě nastavení rozhodl o výhře kanonýr Blues Vladimir Tarasenko. V posledních třech duelech těchto rivalů padlo vždy pět branek.

Výsledky zápasů NHL
Chicago – Arizona 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky: 48. Wingels, 56. Anisimov, 57. Schmaltz - 55. Duclair. Střely na branku: 37:32. Diváci: 21.654. Hvězdy zápasu: 1. Crawford, 2. Kane, 3. Anisimov (všichni Chicago).
St. Louis – Buffalo 3:2 po prodloužení (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0)
Branky: 1. Schenn, 37. Stastny, 65. Tarasenko - 42. a 59. Rodrigues. Střely na branku: 45:24. Diváci: 17.310. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Stastny (oba St. Louis), 3. Rodrigues (Buffalo).
Toronto – Edmonton 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 1. Hyman. Střely na branku: 23:41. Diváci: 19.486. Hvězdy zápasu: 1. McElhinney, 2. Hyman, 3. Rielly (všichni Toronto).
San Jose – Minnesota 3:4 v prodloužení (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)
Branky: 40. a 43. Burns (na první Hertl), 55. Hertl - 11. a 25. Staal, 5. Murphy, 64. Niederreiter. Střely na branku: 34:24. Diváci: 17.205. Hvězdy zápasu: 1. Niederreiter, 2. Staal (oba Minnesota), 3. Burns (San Jose).

Reklama

Související témata: