Hlavní obsah

Vánoční stromek má nazdobený už týden. Plíšková pomalu vyhlíží Thajsko a Austrálii

Stromek má nazdobený už týden... „To proto, že už 21. prosince odlétám, takže si Vánoce musím udělat o trochu dřív. Na Štědrý den totiž budu hrát exhibici v Thajsku, proto budou dárky pod stromečkem s předstihem,“ prozrazuje tenistka Karolína Plíšková, že i letos bude trávit Vánoce na druhém konci světa. „Zase až tolik to neprožívám, protože do Austrálie jsem i v minulých letech pravidelně létala před Vánoci. Tentokrát se cestou do Brisbane zastavím ale v Thajsku, kde budu hrát dvě exhibiční utkání."

Karolína Plíšková oslaví Vánoce s předstihemVideo: Sport.cz

 
Článek

Nejtěžší část přípravy na novou sezónu už má Karolína Plíšková za sebou. „Tento týden končíme," přijímá s úlevou, že dril pod vedením dvojice kondičních trenérů Trebatický - Nosko se už pomalu naplnil a dojde konečně na tenis, který zatím hraje jen s novým koučem Tomášem Krupou.

„Dopřála jsem si tentokrát třítýdenní volno, takže mi odešly svaly a musela jsem dělat všechno množné, abych se znovu dostala do formy. Bylo to docela tvrdý, ale šlo to. Kluci na mě nic nového nevymýšleli ani nezkoušeli, jen mi v posilovně nakládali větší váhy, než tomu bylo dřív," popisovala přípravu, kterou absolvovala. „A samozřejmě - hodně jsem běhala a přípravu zpestřovaly i dřepy. Spousta dřepů," smála se Plíšková, která v pomalu končícím roce figurovala po osm týdnů ve světovém žebříčku jako jednička.

V nastávající sezóně by pochopitelně chtěla na samý vrchol zase, ale zatím o plánech a cílech nemluví.

Před odletem ještě čeká extraliga

„Loni jsem téměř žádnou přípravu na sezónu neabsolvovala, protože jsem byla nemocná. Letos jsem naštěstí zdravá, cítím se dobře a do Austrálie odletím připravená," vypočítává rozdíly mezi minulou a nastávající sezónou.

Jednu podobnost ale připomíná. „I loni jsem před sezónou měnila trenéra. S Tomášem Krupou jsme začali přípravu minulé pondělí a zatím se poznáváme. Tedy poznáváme... On mě viděl hrát mnohokrát, takže mě zná a v Thajsku, kde absolvujeme závěr přípravy, mě pozná ještě důkladněji."

Před odletem si Karolína Plíšková zahraje domácí extraligu, na kterou se těší, protože přípravu konečně zpestří i zápasy, aby poté nabrala kurs na Thajsko a Austrálii.

„Své cíle mám samozřejmě já, stejně jako je má trenér, ale zatím jsme o nich nemluvili. Ani o grandslamech, ani o vyhraných velkých turnajích, protože teprve začínáme a na všechno bude ještě čas. Věřím, že si mi povede vstup do nové sezóny a pak se uvidí," nemínila pětadvacetiletá tenistka ze svých plánů nic prozrazovat.

Reklama