Hlavní obsah

Togliatti - Omsk 0:5Furch udržel v KHL čisté konto, Polák dal první gól za Jugru

Aktualizováno

Útočník Vojtěch Polák vstřelil v Kontinentální hokejové lize první gól v dresu Jugry Chanty-Mansijsk a pomohl nejhoršímu týmu ligy k vítězství 4:3 po samostatných nájezdech na ledě Jekatěrinburgu. Reprezentační brankář Dominik Furch udržel před odjezdem na zápasy Channel One Cupu čisté konto a Omsk díky němu vyhrál v Togliatti 5:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch přichází na sraz hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Dvaatřicetiletý Polák hraje v KHL za třetí klub, ale střelecky se dosud prosadil jen v Čerepovci. Za Rigu v devíti zápasech neskóroval a navlas stejnou bilanci dosud měl i v Chanty-Mansijsku.

Desátý gól v lize dal až dnes, v Jekatěrinburgu v 32. minutě překonal krajana Jakuba Kováře a snížil na 1:2. Ve třetí třetině pak hosté smazali dvougólové manko a po nájezdech ukončili sérii 12 porážek. Polák se prosadil i v nájezdech, rozhodující branku vstřelil ve čtvrté sérii švédský obránce Niclas Burström.

Nejproduktivnější český hráč v sezóně Jiří Sekáč přidal 13. gól a 20. asistenci a pomohl Kazani k výraznému domácímu vítězství 6:2 nad Dynamem Moskva. Vedoucí celek Východní konference přitom předchozí dva zápasy prohrál. Sekáč dal poslední kazaňský gól v 50. minutě po nebojácném průniku mezi třemi bránícími hráči.

V souboji českých gólmanů byl úspěšnější Alexander Salák, který si připsal 38 zákroků a s Novosibirskem zvítězil v Čeljabinsku 4:3. Domácí brankář Pavel Francouz dostal před odjezdem na reprezentační zápas do Prahy čtyři góly z 25 střel.

Furchovi se dařilo mnohem víc, na ledě Lady Togliatti zastavil všech 27 střeleckých pokusů domácích hráčů. Omsk si díky jeho čtvrtému čistému kontu v sezoně upevnil první místo v Černyševově divizi.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Novosibirsk 3:4
Jekatěrinburg - Chanty-Mansijsk 3:4 po sam. nájezdech (za hosty V. Polák 1+0)
Magnitogorsk - Jokerit Helsinky 2:1 po sam. nájezdech
Lada Togliatti - Omsk 0:5 (čisté konto Furch)
CSKA Moskva - Barys Astana 4:1
Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 3:1
HK Soči - Spartak Moskva 3:1
Kazaň - Dynamo Moskva 6:2 (za domácí Sekáč 1+1),
Dinamo Riga - Viťaz Podolsk 4:2.

Reklama

Související témata: