Hlavní obsah

Olympiáda je lákadlem i pro Němce, NHL mu otevřela cestu

Praha

V reprezentační kabině potkal osm hokejistů, s nimiž si v minulosti zahrál na mistrovstvích světa. Brněnskému obránci Ondřeji Němcovi mezi svými tak ani nepřišlo, že uplynulo dlouhých 31 měsíců od jeho posledního startu za národní tým.

Ondřej Němec se po dvou letech vrací do hokejové reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

„Pro mě je reprezentace vrcholná čest, nad pozvánkou jsem neváhal. Když se sejde zdraví, výkonnost a trenér o mě stojí, vždycky rád přijedu hrát za Česko," tvrdí mistr světa z roku 2010. Naposledy český dres oblékl doma při MS o pět let později. „Šampionát v Praze byl neskutečný zážitek, teď se oživí, až budeme hrát ve středu s Finy před plnou halou."

I když od té doby o dva roky zestárl, hokejově se cítí dobře. „Baví mě hrát, v tom jsem se nezměnil a chci i sobě dokázat, že na to ještě na mezistátní úrovni mám," uvažuje Němec. Trenér Jandač o něj stál už při letošním MS. „V extraligovém play off jsem měl otřes mozku a necítil se, že bych v Paříži vydržel tak dlouhý turnaj," vysvětluje.

Teď je pro Němce ve hře premiérová olympijská nominace, i proto se koncem týdne po třech letech objeví na moskevském ledě. „Tím, že do Koreje nemůžou jet hráči NHL, tak se otevřela cesta. Olympiáda je teď lákadlem pro každého, kdo působí v Evropě. Člověk o tom trochu přemýšlí, ale zase velkou hlavu si z toho nedělám," nechce se až moc upínat k 15. lednu, kdy Jandač oznámí 25 jmen vybraných pro Pchjongčchang.

„Zatímco na mistrovství světa jedou hráči na konci sezóny občas i dost vyšťavení, v únoru bude každý nachystaný na sto procent," uvažuje Němec, podle nějž se všichni reprezentanti na Channel 1 Cupu chtějí ukázat. „Taky chci zabojovat o další metu, ale můžu udělat jen to, že předvedu na ledě takovou hru, kterou bych kouče přesvědčil, že si olympiádu zasloužím," říká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články