Hlavní obsah

Sevilla - Levante 0:0S rakovinou bojující kouč Berizzo vedl v remízovém zápase Sevillu

Aktualizováno

Trenér fotbalistů Sevilly Eduardo Berizzo, bojující s rakovinou prostaty, se pouhých 16 dnů po operaci vrátil ke svým svěřencům. Osmačtyřicetiletý kouč se nečekaně objevil na čtvrtečním tréninku španělského týmu a dnes mužstvo vedl v ligovém utkání proti Levante. Sevilla doma s patnáctým celkem tabulky remizovala 0:0.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Kouč Sevilly Eduardo Berizzo při zápase LM s Mariborem.

Článek

"Trenér překvapil své hráče, když se objevil v šatně, kde k týmu promluvil a následně vedl taktický trénink na hřišti. Trenérův plán je vést mužstvo v dnešním utkání proti Levante. Vše ale závisí na tom, jak se bude přes den cítit," uvedl klub na svém webu.

Berizzo na zápas skutečně dorazil a bezmála 26 tisíc fanoušků mu připravilo bouřlivé uvítání. Gól ale pak v utkání neviděli, i když oba týmy trefily tyč a nevyužily ani další slibné příležitosti. Sevilla zůstala v tabulce pátá, na čtvrtý Real Madrid ztrácí dva body.

Podle deníku Marca nicméně Berizzo bude v dalším zápase Sevilly ve středu na lavičce chybět, lékaři mu totiž cestu letadlem do San Sebastianu nedoporučili. Tým by měl opět vést asistent Ernesto Marcucci.

Sevilla informovala o Berizzově nemoci 22. listopadu jen několik hodin poté, co jeho svěřenci v Lize mistrů třemi góly v druhém poločase vyrovnali v utkání s Liverpoolem na 3:3. Podle některých médií hráče motivoval trenérův poločasový proslov v kabině, kde jim řekl, že má rakovinu. O týden později se Berizzo podrobil operaci.

Reklama

Související témata: