Hlavní obsah

Manchester City - Tottenham 4:1Ve šlágru měli jasně navrch Citizens, brankář Čech má další nulu

Aktualizováno

Šlágr 18. kola anglické Premier League ovládl lídr soutěže. Fotbalisté Manchesteru City porazili Tottenham 4:1. Vyhrál i Arsenal s Petrem Čechem, na domácím hřišti porazil trápící se Newcastle 1:0 a český brankář si připsal 199. čisté konto v Premier League. Na druhý Manchester United se dotáhla po těsném triumfu 1:0 nad Southamptonem Chelsea. Vítězná série fotbalistů Leicesteru skončila po čtyřech zápasech, protože podlehli Crystalu Palace 0:3. Londýnský celek naopak vyhrál poprvé v sezóně na cizím hřišti.

Foto: Phil Noble, Reuters

Záložník Manchesteru City Kevin de Bruyne (17) oslavuje se spoluhráči svůj gól do sítě Tottenhamu.

Článek
Fotogalerie

"Citizens" nasměroval k výhře ve 14. minutě gólovou hlavičkou po rohovém kopu Gündogan. Stejný hráč přihrál v 70. minutě na druhou branku De Bruynemu.

Domácí ze své aktivity vytěžili ve druhém dějství řadu dalších šancí a utkání jasně dominovali. V 76. minutě mohl zvýšit na rozdíl tří branek Gabriel Jesus, mladý brazilský útočník ale trefil z pokutového kopu pouze tyč a následnou dorážku poslal Sterling nad břevno.

Anglický křídelník si ale vše vynahradil v 80. minutě, když uklidil do brány Saného přihrávku. O deset minut později navíc využil velké chyby stopera Diera a připsal si 15. branku v sezóně ve všech soutěžích. V nastavení za hosty zkorigoval na 4:1 Eriksen.

Özil řádí 

O vítězství Chelsea rozhodla třetí minuta nastavení prvního poločasu. Marcos Alonso se postavil k přímému kopu a obstřelem kolem zdi bránících hráčů trefil dolní růžek Forsterovy brány. "Blues" dali od začátku loňské sezóny sedm gólů přímou střelou ze standardní situace, což je nejvíc v lize.

Svěřenci Antonia Conteho vyhráli páté ligové utkání na Stamford Bridge za sebou. Southampton už pětkrát v řadě nezvítězil.

Na stadiónu Emirates viděli diváci také jedinou branku. Ve 23. minutě se po závaru před bránou odrazil míč k Özilovi, který ho parádně z voleje napálil pod břevno. Německý záložník zařídil v posledních pěti domácích zápasech šest gólů - dva sám dal a na čtyři přihrál.

Arsenal porazil Newcastle i podesáté v řadě. Navíc v lize po třech zápasech vyhrál a posunul se na čtvrtou příčku. "Straky" naopak klesly na sestupovou 18. pozici, z posledních devíti zápasů vybojovaly pouhý bod.

Vítězná série Leicesteru skončila

Crystal Palace se ujal vedení v 19. minutě zásluhou útočníka Bentekeho. Belgičan si naskočil na Townsendův centr a přesnou hlavičkou si připsal první branku v sezoně. Po 237 dnech tak přerušil čekání londýnského klubu na venkovní gól. Pojistku přidal ve 40. minutě Zaha, jenž přešel ve vápně přes obránce a křížnou střelou zvýšil.

Po hodině hry se prosadil hlavou domácí Iborra, rozhodčí ale branku kvůli faulu neuznal. Vzápětí nasimuloval pád v pokutovém území Ndidi a po druhé žluté kartě byl v den svých narozenin vyloučen. Oslabený Leicester už se na zdramatizování zápasu nezmohl, naopak v nastaveném čase upravil na 3:0 pro hosty Sako.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:
Leicester - Crystal Palace 0:3 (19. Benteke, 40. Zaha, 90.+4 Sako),
Arsenal - Newcastle 1:0 (23. Özil),
Brighton - Burnley 0:0,
Chelsea - Southampton 1:0 (45.+3 Alonso),
Watford - Huddersfield 1:4 (68. Doucouré - 23. a 89. z pen. Mooy, 6. Kachunga, 50. Depoitre),
Stoke - West Ham United 0:3 (19. Noble z pen., 75. Arnautovic, 86. Sakho)
Manchester City - Tottenham 4:1 (80. a 90. Sterling, 14. Gündogan, 70. De Bruyne - 90.+3 Eriksen).

Reklama