Hlavní obsah

Fotbalisty přijel podpořit i Baroš

PRAHA

Fotbalová reprezentace získala před sobotním kvalifikačním duelem s Walesem nečekanou "posilu". Z Birminghamu ve čtvrtek večer dorazil do Prahy Milan Baroš. Útočník, který v nominaci chybí kvůli zranění, přiletěl své spoluhráče podpořit a v pátek odpoledne si s nimi v Teplicích dokonce zatrénuje.

Článek

V Ruzyni přistál Baroš před osmou večer a příliš se na letišti nezdržoval. "Mám hodně naspěch, musím za kluky na hotel. Omlouvám se," řekl českým novinářům a svolil jen ke krátkému rozhovoru pro Českou televizi.

Zranění paty, kvůli němuž přišel o dva zápasy na mistrovství světa i herní pohodu, už je prý za ním. "Týden normálně trénuju. Po reprezentační pauze už bych měl jít na lavičku," uvedl hráč Aston Villy.

Nový trenér, nový impulz

O tom, jak těžké pro něj bude se dostat zpět do základní sestavy, prý nepřemýšlí. "Já jsem rád, že se mi po měsících dala noha do pořádku," řekl. V birminghamském klubu se přes léto změnil trenér. Místo Davida O'Learyho, jenž Baroše do klubu přivedl, přišel jiný Ir Martin O'Neill, který se proslavil v Celtiku Glasgow.

Týmu se pod ním zatím v lize daří, ze tří zápasů získal sedm bodů a v tabulce mu patří třetí místo dva body za vedoucím Manchesterem United. "Byl to nový impulz, zatím se rozkoukáváme. Ale výsledky jsou uspokojivé," poznamenal Baroš k rozbíhající se éře nového kouče.

Původně koketoval s myšlenkou, že by jel s týmem i na středeční zápas Slovensko. "Ale v klubu mi řekli, že musím být v neděli zpátky," vyložil.

Na tribuně si tak protrpí další reprezentační zápas. Byl přesvědčen o tom, že jej jeho náhradník Marek Kulič zastoupí. "Osobně ho neznám, ale viděl jsem ho párkrát hrát, je to výborný fotbalista. Věřím, že v sobotu nějaký gól dá," řekl Baroš.

Reklama