Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 1:4Hokejisté Vítkovic vyhráli posedmé v řadě, uspěli v Chomutově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hlava 1 : 0
15. Szturc 1 : 1
20. Zdráhal 1 : 2
33. Szturc 1 : 3
44. Květoň 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 32. kole extraligy na ledě Chomutova 4:1 a posedmé za sebou naplno bodovali. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Roman Szturc. Piráti po dvou výhrách, které rozdělila reprezentační přestávka, opět prohráli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Domácí vstoupili do duelu aktivně a hned v páté minutě šli do vedení, které zařídil pohotově střílející Hlava. Vzápětí Vítkovice nejprve nevyužily nabídnutou početní výhodu, ale poté srovnaly stav utkání, když Slobodovu ránu od modré tečoval do sítě Szturc.

V závěru první třetiny z dobrých pozic přestřelili Piráti Šťovíček a Havel, což hosté potrestali osm vteřin před sirénou. Vítkovice posunul do vedení Zdráhal.

Druhá dvacetiminutovka začala ve vysokém tempu, což přineslo několik šancí na obou stranách. Žádná však neměla gólové parametry. Do poloviny třetiny jeli sami na branku Šťovíček a Sklenář, ani jeden však v tísni nezakončil přesně.

Chomutov následně nevyužil přesilovkou hru a hosté je za to potrestali, na 3:1 zvýšil po samostatné akci Szturc, jenž se trefil přesně do horního rohu Lacovy branky. Poté svěřenci trenéra Růžičky nevyužili další dvě přesilovky, z nichž se část přenesla do závěrečné části.

Ve 44. minutě šli Vítkovičtí dva jednoho, spolupráce mezi Szturcem a Květoněm skončila gólem. Vítkovice přiblížil k další výhře Květoň. O tři minuty později byl nejlepší hráč utkání Szturc dotěrný na brankovišti, což "vyřešil" osobně Laco. Z celé potyčky vyšli lépe Chomutovští, kteří si zahráli přesilovku, ani tentokráte ji však nevyužili.,

32. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Ridera 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Hlava (A. Dlouhý, Knot) - 15. Szturc (Sloboda, D. Květoň), 20. P. Zdráhal, 33. Szturc, 44. D. Květoň (Szturc, Roman). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pavlovič - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3689.
Chomutov: J. Laco - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, od 41. Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Havel, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Chlouba, Poletín - Hlava, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Urbanec, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok - Bartovič, Lev, Olesz - Szturc, Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Hudeček. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice