Hlavní obsah

Jihlava - Vítkovice 1:2 PPVítkovice vydřely v prodloužení v Jihlavě devátou výhru za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Klok 0 : 1
22. Hlinka 1 : 1
64. Olesz 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 34. kole extraligy na ledě poslední Jihlavy 2:1 v prodloužení. Ostravané sice ztratili poprvé po osmi utkáních bod, devátou výhru ale vystřelil v čase 63:28 útočník Rostislav Olesz. Zatímco hosté se díky dvoubodovému zisku posunuli už na druhou příčku, poslední Dukla prohrála popáté za sebou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic z gólu na ledě Jihlavy v utkání 34. kola ELH.

Článek
Fotogalerie

Nováček nastoupil bez zraněných útočníků Jiránka se Zemanem. Hosté ze severu Moravy ale od úvodních minut potvrzovali, že na Vysočinu přicestovali ve formě. Základ k prodloužení osmizápasové vítězné série položil využitou přesilovkou na začátku 14. minuty Klok, jehož nahození od modré čáry skončilo v brance Voldena, který po třech zápasech nastoupil od začátku na úkor Vejmelky.

Necelé tři minuty před koncem první třetiny vysunul Trška Bartoviče, ale norský gólman ve službách Jihlavy jeho střelu na lapačku kryl. Dukla, která z předchozích čtyř duelů dokázala vytěžit jen bod za prohru prodloužení v Brně, se dočkala vyrovnání na začátku prostřední části hry.

Hlinka s Andělem na konci 22. minuty postupovali sami na jediného vítkovického obránce a nájezd zakončil Hlinka přesnou střelu nad vyrážečku Bartošáka. Přitom hosté na začátku třetiny mohli jít do dvoubrankového vedení. Klok od modré opět nahodil před Voldena, puk poskakoval na brankovišti, Lev ani Olesz ho však za brankovou čáru dotlačit nedokázali.

Zatímco Jihlavští se v početních výhodách tradičně trápili, hosté dokázali v přesilovce svého soupeře pokaždé zamknout v jeho obraném pásmu. Vrátit vedení na stranu Vítkovic mohl v 35. minutě po rychlé souhře Lev, ale střelou na lapačku Voldena nepřekonal.

Ve 45. Minutě najížděl na Voldena z levé strany sám Kucsera, jenže ani on nebyl střelou na lapačku úspěšný. Necelých 11 minut před koncem základní hrací doby nahození od modré tečoval Rabbit, ale Bartošák stihl betony k sobě srazit včas.

Podruhé za sebou tak dotáhli hokejisté Jihlavy zápas do prodloužení. Stejně jako v Brně ale prohráli, když bekhendem otřel svůj pokus o horní tyč Voldenovy brány Olesz. Domácí tak na tříbodovou výhru čekají už sedm utkání, naposledy porazila Dukla doma 1. prosince Mladou Boleslav 3:0.

34. kolo hokejové extraligy
HC Dukla Jihlava - HC Vítkovice Ridera 1:2 PP (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. M. Hlinka (T. Kubalík) - 14. Klok (Sloboda, O. Roman), 64. Olesz (Szturc). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Pešek, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 5254.
Jihlava: Volden - De la Rose, Suchánek, Stříteský, J. Zdráhal, Šidlík, D. Kajínek, Bryhnisveen - Čachotský, Hamill, Rabbit - Žálčík, Skořepa, F. Seman - T. Kubalík, M. Hlinka, Anděl - Rys, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, D. Krenželok, Trška, Urbanec - Bartovič, Lev, Olesz - Szturc, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Hudeček. Trenéři: Petr, Trnka a V. Vůjtek st.

Reklama

Související témata: