Hlavní obsah

Chomutov - Plzeň 7:6 PPTo bylo drama! Plzeň vedla o tři góly, pak vydřela prodloužení, nakonec v Chomutově ale padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Gulaš 0 : 1
8. Schleiss 0 : 2
14. Vondrka 1 : 2
15. Skokan 2 : 2
25. Mertl 2 : 3
26. Sklenička 2 : 4
32. Stach 2 : 5
41. Koblasa 3 : 5
53. Mrázek 4 : 5
57. Smejkal 5 : 5
58. Huml 6 : 5
59. Stach 6 : 6
62. Huml 7 : 6
Záznam online reportáže

Na tohle drama se bude v Chomutově hodně dlouho vzpomínat. Domácí Piráti se totiž vytáhli na vedoucí Plzeň a vyhráli nad lídrem 7:6 v prodloužení. Hosté přitom vedli 2:0 a 5:2, ale nakonec v 59. minutě vydřel Stach pro hosty alespoň remízu 6:6 po 60 minutách. Chomutov v prodloužení zásluhou útočníka Humla rozhodl o svém triumfu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost chomutovských fanoušků z gólu v plzeňské síti během utkání 34. kola ELH.

Článek
Fotogalerie

V pirátském dresu se představili poprvé bek Dvořák a útočník Smejkal, kteří přišli do Chomutova na hostování ze Sparty výměnou za zkušeného Laca. Mezi tyčemi si extraligovou premiéru proti lídrovi tabulky odbyl Pavlát, jenže už po 20 vteřinách musel lovit puk ze sítě, když se prosadil ránou z levé strany Gulaš.

Poté domácí ubránili dvě po sobě jdoucí oslabení, ale už nezastavili Schleisse, jenž vlétl do pásma a zvýšil na 2:0. O chvíli později Piráti během dvou minut vyrovnali: Huml přiťukl Vondrkovi, který se nezmýlil, následně Knotovu ránu od modré čáry tečoval Skokan, jenž se po zranění vrátil do sestavy a bylo to 2:2.

I do druhého dějství měli lepší vstup hosté. Nejdříve Mertl projel obranou a zavěsil, poté Sklenička poslal do sítě vyraženou ránu a vrátil Škodě dvougólové vedení. Čtvrtý inkasovaný gól vyhnal z brány Pavláta, jehož nahradil ve 26. minutě Lukeš.

V dalším průběhu si oba celky zahrály přesilovku, ve které neskórovaly. Po polovině střetnutí vstřelil pátou branku Plzně dorážkou do prázdné brány Stach. V posledních vteřinách třetiny ujel osamocený Vondrka, ale jeho zakončení nemělo gólové parametry.

Ve třetím dějství se Piráti radovali už po čtrnácti vteřinách, když Huml předložil Koblasovi před prázdnou branku na jeho první trefu v sezoně. O chvíli později měli Chomutovští možnost výhody o jednoho hráče, v níž ale vůbec nevystřelili na bránu. V 53. minutě letěla vyražená rána Dietze před prázdnou bránou, odkud puk do sítě nikdo nedorazil.

Až o chvíli později Mrázek sebral z pozice obránce puk, objel bránu a zakončil na zadní tyčku - 4:5. Před koncem základní hrací doby Piráti otočili vývoj duelu během 35 vteřin, když se prosadil při premiéře za Chomutov Smejkal a po něm také ostřílený tahoun Huml. Krátce poté zastavil euforii v hledišti Stach, který vyrovnal a poslal duel do prodloužení.

V nastaveném čase rozhodl Huml, jenž se prosadil podruhé v zápase a vystřelil Severočechům cenný druhý bod.

34. kolo hokejové extraligy
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 7:6 v prodl. (2:2, 0:3, 4:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Vondrka (Huml, Flemming), 15. Skokan (Knot, Slovák), 41. Koblasa (Huml, Skokan), 53. J. Mrázek, 57. Smejkal (Slovák, Skokan), 58. Huml (Knot, Koblasa), 62. Huml (Koblasa) - 1. Gulaš (Mertl, Indrák), 8. Schleiss (Rubner, Preisinger), 25. Mertl (Moravčík), 26. D. Sklenička (Stach, Kratěna), 32. Stach (Moravčík, Preisinger), 59. Stach (Kadlec, Kracík). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4842.
Chomutov: Pavlát (26. Š. Lukeš) - Valach, T. Dvořák, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Smejkal - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Chlouba, Poletín - Hlava, Šťovíček, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Plzeň: Hylák - Jones, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kvasnička - Gulaš, Mertl, Indrák - D. Kindl, Kracík, Stach - Eret, Kratěna, Schleiss - P. Straka, Preisinger, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice