Hlavní obsah

Pardubice - Brno 0:2Mistr vyhrál v Pardubicích před vyprodaným hledištěm, Langhamer slaví první nulu v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Zohorna 0 : 1
34. Zohorna 0 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 34. kole extraligy na ledě Pardubic 2:0. Utkání tradičních rivalů sledovalo 10 194 diváků ve vyprodané aréně, ti domácí se však gólu Dynama nedočkali a brněnský brankář Marek Langhamer tak zaznamenal své první čisté konto v extralize. O góly vítězů se postarali bratři Zohornové.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Martin Dočekal z Brna se dere do šance před brankáře Ondřeje Kacetla z Pardubic v utkání 34. kola ELH.

Článek

Kometa byla v utkání před vyprodanými tribunami od začátku lepší a Vojtěch Němec měl už ve čtvrté minutě na kontě dvě gólové šance. I další Kacetlovy zákroky narůstaly rychlým tempem. Dynamo se do útočného pásma probíjelo obtížněji, jedinou vážnější šanci neproměnil osamocený Dušek.

Jinak útočila především Kometa a v 17. minutě se chvíli poté, co nezužitkovala přesilovku, ujala vedení, když Eratovu přihrávku šikovně tečoval do sítě Radim Zohorna. Domácí hráči museli o pauze děkovat Kacetlovi, že rozdíl ve skóre nebyl vyšší, ale podobný obrázek byl k vidění i po pauze. Dvě dobré šance hned na startu prostřední části promarnil bývalý pardubický útočník Nahodil.

Střeleckou nemohoucnost Dynama nezlomila ani přesilová hra a následná šance Berana. Naopak - ve 34. minutě dovezl Nahodil kotouč do brankoviště a dorážející Hynek Zohorna zvýšil na 2:0 pro Brno. Pardubice mohly ještě před pauzou snížit, jenže Poulíček v ideální pozici minul Langhamerovu branku.

Pardubickým se v ofenzívě nedařilo i nadále a Kometa bez větších potíží držela dvoubrankový náskok. Navýšit ho mohli Krejčík a Haščák, ale oba si vylámali zuby na Kacetlovi. Až v polovině třetí části se do akce dostal i brněnský Langhamer. Pardubice hrály tři přesilovky v řadě a poprvé v utkání dokázaly Kometu zatlačit, gól však vstřelit nedokázaly. V závěru tempo postupně opadalo a Brno dvoubrankovou výhru v poklidu udrželo.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. R. Zohorna (M. Erat, J. Hruška), 34. H. Zohorna (Nahodil). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 10 194 (vyprodáno).
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Poulíček, M. Beran - Starý, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Brno: Langhamer - O. Němec, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs, Malec, Vágner - Haščák, V. Němec, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Horký, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec