Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 4:3Liberec otočil duel s Pardubicemi a po měsíci získal tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kolmann 1 : 0
10. Wishart 1 : 1
24. Marosz 1 : 2
45. Ordoš 2 : 2
46. Krenželok 3 : 2
58. Kvapil 4 : 2
60. Treille (trestné střílení) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 35. kole hokejové extraligy Pardubice 4:3 a po více než měsíci se tak mohli radovat z tříbodové výhry. Bílí Tygři odčinili předchozí dvě porážky a v tabulce se posunuli na 10. místo, Pardubice jsou jedenácté. Domácí prohrávali po dvou třetinách 1:2, třemi góly ve třetí třetině ale dokázali stav zápasu otočit ve svůj prospěch.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Krenželok z Liberce (dole) a Marek Trončinský z Pardubic.

Článek

Liberečtí vstoupili do utkání velmi aktivně a hned ve 4. minutě šli do vedení. Dorážkou vlastní střely se prosadil obránce Kolmann. Druhý gól mohli následně Bílí Tygři přidat ve dlouhé dvojnásobné přesilovce, nesehráli ji ale vůbec dobře.

Udeřilo tak na druhé straně. Ihned po vhazování nahodil od modré čáry hostující Wishart a kotouč skončil až za překvapeným Willem. Domácím mohl vrátit vedení Mikyska, nejprve však nastřelil tyč a v další gólové šanci ho vychytal Kacetl. Vzápětí zvonila po ráně Čáslavy branková konstrukce také za Willem.

Na začátku druhé části hrálo Dynamo přesilovou hru a dokázalo ji využít. Do vedení poslal hosty přesnou střelou k tyči Marosz. Třetí branku Východočechů mohl přidat Treille, Will se ale blýsknul dobrým zákrokem. Poté bylo k vidění několik vyloučení na obou stranách a také boxerská vložka mezi Maierem a Rolinkem. V závěru druhé třetiny mohl po Mikyskově pasu vyrovnat Kvapil, také Kacetl byl ale připraven.

Třetí třetinu začali náporem Severočeši a za svou aktivitu byli odměněni vyrovnávacím gólem, o který se postaral Ordoš. Hned vzápětí dostali domácí možnost početní výhody a po přesné ráně Krenželoka otočili během osmapadesáti vteřin stav utkání z 1:2 na 3:2. Na druhé straně měl pak na hokejce vyrovnání Petr Sýkora, Will však s vypětím všech sil svou branku uhájil. V další přesilové hře pak přidal po pěkné kombinaci čtvrtý gól Kvapil a o výsledku se zdálo být rozhodnuto.

Necelou minutu před koncem třetího dějství se však za domácí obranou objevil Treille a protože byl faulován Šmídem, bylo nařízeno trestné střílení. Francouzský útočník ho s přehledem proměnil a ještě vykřesal hostům naději. Liberec už si ale své vítězství vzít nenechal. Tři body Tygři získali poprvé od 24. kola.

35. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Kolmann, 45. Ordoš, 46. L. Krenželok (Kvapil, P. Jelínek), 58. Kvapil (P. Jelínek, Ševc) - 10. Wishart (Bojko, Dušek), 24. Marosz (Trončinský, P. Sýkora), 60. S. Treille z trest. střílení. Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 8:9, navíc Maier - Rolinek 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Jánošík, Maier - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Mikyska, Kvapil - Lakatoš, Redenbach, J. Vlach - Jeník, Vantuch, D. Špaček - Bližňák. Trenéři: Mlejnek a V. Čermák.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - J. Sýkora, Tomášek, S. Treille - Vondráček, Poulíček, Beran - Bojko, Dušek, Perret. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama