Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 3:0Neprůstřelný Bartošák Vítkovicím ve šlágru vychytal výhru nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Olesz 1 : 0
31. Kucsera 2 : 0
60. Tybor 3 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic přehráli v magnetu 36. kola extraligy Plzeň 3:0 a snížili ztrátu na vedoucí Západočechy na osm bodů. Souboj druhého s prvním týmem tabulky rozhodli Ostravané v prostřední části během čtyř minut dvěma trefami Rostislava Olesze a Lukáše Kucsery, v závěru při power play výhru pečetil Radoslav Tybor. Brankář Patrik Bartošák si připsal čtvrtou nulu v sezóně, Vítkovičtí vyhráli podesáté z uplynulých jedenácti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Lev z Vítkovic v obležení hráčů Plzně.

Článek

Taháku kola dlouho chyběly jen góly, po herní stránce nemohl nebavit. Kracíkova šance, kterou už v první minutě zlikvidoval Bartošák, mohla být signálem, že zápas bude hlavně o aktivním a ofenzivním pojetí a skvělém bruslení.

Oba týmy měly už v úvodní části několik vyložených možností. Explzeňský Lev v sedmé minutě pádil sám na bránu, ale Svoboda jeho bekhendový blafák vytušil. Hosté se nadechli v přesilovce ke konci třetiny, Pulpán v ní měl na hokejce vyrovnání, ale Bartošák opět kouzlil.

Přetahovaná o vedoucí gól ve vyrovnaném utkání trvala skoro do poloviny zápasu. Kaňákovu šanci opět zastavil Bartošák a pak předložil kotouč ideálně na volej zpoza brány Lev Oleszovi, který ho ve 27. minutě zametl do sítě a zaznamenal už svůj dvanáctý gól v ročníku.

Indiáni se z vítkovického brankáře mohli uzoufat; Oleszův gól mohl záhy negovat Sklenička, ale i jeho velkou možnost Bartošák zneškodnil. Hosté pak neúčelně tlačili v přesilové hře a domácí po návratu do plného počtu naopak udeřili. Kucsera tečoval do Svobodova protipohybu Klokovu střelu od modré čáry.

Direkt mohl v závěrečné minutě druhé části zasadit hostům Bartovič, ale jeho sólo gólem neskončilo. Plzeň možná i proto do třetího dějství opět vpadla s vervou, jenže kontaktní gól ne a ne vstřelit. Bartošák zblízka vychytal i gólový pokus Kindla a přesně pak nezamířil ani Mertl.

Hosté až do úplného konce mohutně tlačili, Bartošák však čaroval a nepovolil ani v závěru při plzeňské power play šest na čtyři. Do prázdné branky 27 sekund před koncem skóroval potřetí Tybor, jeho trefu kvůli Gulašově hození hokejkou označili jako technický gól.

36. kolo hokejové extraligy
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Olesz (Lev, Trška), 31. Kucsera (Klok, Kolouch), 60. Tybor (technický gól). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:1. Bez využití. Diváci: 7878.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, Urbanec - Bartovič, Lev, Olesz - Tybor, Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Dej, Š. Stránský, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Plzeň: M. Svoboda - Kadlec, Moravčík, Jones, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kaňák - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kracík, Stach - P. Straka, D. Kindl, Kratěna - Pour, Preisinger, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články