Hlavní obsah

Sparta - Třinec 3:5Oceláři otočili zápas na Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pavelka 1 : 0
12. Klimek 2 : 0
14. Růžička 2 : 1
19. Krajíček 2 : 2
21. Marcinko 2 : 3
22. Klimek 3 : 3
27. Jank 3 : 4
28. Kovařčík 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli ve 36. kole extraligy na ledě Sparty 5:3 a ukončili tak sérii tří výher Pražanů. Domácí vedli 2:0, ale Oceláři dokázali vývoj utkání otočit. Sparta tak klesla na osmé místo tabulky, Třinec je čtvrtý.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanský útočník Lukáš Klimek zkouší vyzrát na třineckého brankáře Šimona Hrubce.

Článek

Oba celky do zápasu nasadily nové i uzdravené hráče. V brance Sparty nastoupil poprvé Laco, v obraně Ďaloga, za Třinec premiérově nastoupil útočník Vlach. Z marodky se poté vrátili Michálek respektive Hrňa se Svačinou.

Úvod patřil Pražanům, kteří se ve 4. minutě ujali zásluhou Pavelky vedení. Poté sice domácí nevyužili přesilovku, ale po spolupráci Pecha s Formanem za brankou zvýšil ve 12. minutě na 2:0 Klimek.

Hostům se vůbec nedařilo, do hry je však vrátila početní výhoda. Při Kudrnově trestu snížil Martin Růžička a Oceláři ožili. Nejlepší střelec Třince mohl vzápětí i vyrovnat, ale přestřelil. V 17. minutě byl ale vyloučen Jarůšek a Krajíček přesně se skončením jeho trestu překonal Laca podruhé.

Ještě v závěru první třetiny mohl vrátit Spartě vedení Pech, i kvůli ataku Doudery však nezakončil přesně. A Třinec hned po 25 sekundách druhé části zápas otočil, trefil se Marcinko. Pražané se však rychle oklepali a po přečíslení Pecha s Klimkem vyrovnali.

Obranná hra Sparty se ale nezlepšila a hosté toho využili. Ve 27. minutě jim vrátil vedení osamocený Jank a o 49 sekund později kapituloval Laco popáté. Vlachovu střelu odraženou od mantinelu usměrnil za brankovou čáru Michal Kovařčík. Přestože gólu podle všeho docílil rukou, rozhodčí jej po konzultaci s kolegou u videa uznali.

Pražané se mohli do zápasu vrátit v přesilových hrách, Hrubce však při trestech Krajíčka a Draveckého prakticky neohrozili. Zdramatizovat utkání se jim nedařilo ani ve třetí třetině. Chvílemi si sice Sparta tlak vytvořila, třinecký gólman však složitější situace řešit nemusel. Na třetí výhře Slezanů na kluzištích soupeřů v řadě nic nezměnila ani dlouhá power play domácích.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:5 (2:2, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (Forman, Pech), 12. Klimek (Forman, Pech), 22. Klimek (Pech, Forman) - 14. Martin Růžička (Hrňa, Roth), 19. Krajíček (Polanský, Svačina), 21. Marcinko (Krajíček), 27. Jank (Svačina, Adamský), 28. M. Kovařčík (R. Vlach, Hrňa). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - D. Klouček, D. Hynek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 5805.
Sparta: J. Laco - Piskáček, Švrček, Kalina, Ďaloga, Z. Michálek, T. Pavelka, od 21. navíc Nedomlel - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg - Forman, Pech, Klimek - Uher, Pšenička, Rousek. Trenéři: F. Výborný, J. Nedvěd a Janeček.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, D. Musil, Jank - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Hrňa, R. Vlach, Dravecký - Martynek, Polanský, Adamský - Cienciala, Mikulík, Svačina - M. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Reklama

Související témata: